Večer uz filmove i kokice? Evo kako ispeći kokice s okusom sira i špeka ili pak čokolade
- Kokice su jedna od tvojih omiljenih poslastica uz čokoladu, gumene medvjediće i slično?
- Jesi li razmišljala o tome da ih dodatno „začiniš“?
- Otkrit ćemo ti kako to možeš domišljato učiniti
Što se tiče domaćih kokica, obično biramo samo između klasičnih slanih ili katkad slatkih varijanti. Međutim, ekspandirana zrna kukuruza mogu se začiniti na puno više načina nego što to misliš. Nedavno je trik s kokicama izazvao salvu oduševljenja na društvenim mrežama. Možeš vidjeti kako se zrna kukuruza kombiniraju u kalupu za muffine s raznim drugim slatkišima, poput Oreo keksa, karamel bombona i sl. Kad se kokice raspuknu u pećnici, kao čarolijom nastanu različite sorte kokica.
Ako ti je okus previše neobičan ili sumnjaš da ćeš uspjeti dobiti onakav kakav želiš, ovdje imamo još dvije ideje za začinjene kokice. Brzo dodaju okus zrnima kukuruza i zajamčeno će ti uspjeti:
Recept za čokoladne kokice
Sastojci
• 100 g kukuruza kokičara
• 5 žlica ulja
• 2 žlice kakaa u prahu
Priprema
1. Za kokice zagrij lonac na umjerenoj vatri. Ravnomjerno rasporedi 4 žlice ulja, dodaj kokice te poklopi lonac. Nakon kratkog vremena zrna kukuruza počinju se otvarati. Savjet: kako bi osigurala da se sva zrna otvore, svako malo lagano protresi lonac.
2. Kad se više ne čuje pucketanje, otklopi. Pomiješaj preostalo ulje s kakaom u prahu u posudi pa ravnomjerno rasporedi po toplim kokicama. Ostavi kokice da se ohlade pa ih posluži.
Recept za kokice od slanine i cheddar sira
Sastojci
• 100 g kukuruza kokičara
• 4 žlice ulja
• 4 trake slanine
• 20 grama naribanog cheddar sira
Pitali smo dvije nutricionistkinje je li slanina zdrava ili nezdrava? Obje misle isto
Priprema
1. Kao i kod čokoladnih kokica, zrna kukuruza stavi u lonac s malo ulja te napravi kokice.
2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). U međuvremenu na tavi poprži slaninu, a zatim je izmrvi u posudi kad se ohladi. Dodaj naribani sir te sve zajedno dobro promiješaj.
3. Ravnomjerno rasporedi kokice na lim obložen papirom za pečenje i dodaj smjesu od slanine i sira.
4. Stavi lim u pećnicu i peci dok sir ne porumeni i rastopi se.
U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće
Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.