Uz ova dva dodatka koja imaš u hladnjaku, kuhani kukuruz će imati najfiniji okus dosad
- Kukuruz je namirnica koja ima dobre benefite za naše zdravlje, a volimo ga jesti pečenog ili kuhanog
- Umjesto klasičnog načina kuhanja, samo u soli i vodi, donosimo ti još dva sastojka uz koje će biti preukusan
- Kukuruz je i odličan za one koje paze na prehranu jer jedan klip ima samo 80 do 100 kalorija
Rijetko tko može odoljeti mirisu kuhanog ili pečenog kukuruza na gradskim ulicama ili plažama. Osim što je zdrav i sam okus mu je fantastičan, a upravo je to namirnica koja ima više benefita ako je termički obrađena. Također, ne moraš imati grižnju savjesti nakon što ga pojedeš jer jedan klip ima samo 80 do 100 kalorija.
Iako volimo oba načina pripreme, kuhani nam je ipak favorit. Ako si i sama obožavateljica, vjerojatno si ga onda koji put doma pripremala, no nisi bili zadovoljna kako ti je ispao. Uglavnom ga ljudi kuhaju samo u posoljenoj vodi, no da bi dobila najbolji okus, dovoljno je dodati dva sastojka koja svatko ima u hladnjaku. To su jednostavno - mlijeko i maslac.
Za pripremu tu ti potrebni idući sastojci:
- 6 klipova kukuruza
- voda
- šalica mlijeka
- 100 grama maslaca
- žličica soli
Priprema:
- Lonac u kojem ćeš kuhati napuni vodom do pola.
- Kad voda zavrije, u nju ulij šalicu mlijeka te sav maslac i sol.
- Kad se svi sastojci otope i sjedine u glatku masu, dodaj kukuruz.
- Smanji vatru te kuhaj 8 do 10 minuta, a nakon toga hvataljkom izvadi kukuruz.