- Pronalaziš li i ti načine kojima možeš skratiti pripremu svojih jela?
- Korisnici TikToka oduševljeni su trikom kojim se skraćuje i olakšava priprema listova peršina za omiljena jela
- Zapravo, ovu metodu koja uključuje ribež možeš upotrijebiti i na drugom lisnatom začinskom bilju
Priprema i sjeckanje povrća može biti opuštajuće, ali ako si ljubiteljica novotarija i u potrazi za tehnikama koji će ti omogućiti što više vremena za druge stvari osim kuhanja, vjerojatno ćeš uživati u otkrivanju ovog trika. Pokazala ga je korisnica TikToka @foodies, a ostali poklonici ove društvene mreže, čini se, jedva su to dočekali.
Sve one koje vole ukrasiti i začiniti svoje jelo peršinom mogu se poslužiti neobičnom tehnikom s ribežom. Jednostavno odrediš količinu stabljika peršina koja ti je potrebna, a kako bi odvojila ukusne listiće za osvježenje svog jela, stabljike provuci s kroz rupicu za krupnije ribanje na vanjskoj strani ribeža. Potom stabljike uhvati s unutarnje strane i povuci biljke. Stabljike će se odvojiti, a ti ćeš dobiti svježe listiće peršina spremne za ukrašavanje svog omiljenog jela.
@foodies Tiktok teaches me more than school. ##foodies (via @anet_shevchenko )
♬ Tears of Gold - Faouzia
Kako ova metoda ne uključuje nož, može biti prilika da i oni najmlađi ukućani pomognu u pripremi jela. Sigurno će se zabaviti!
No, oduševljenje ovim trikom na TikToku dolazi od uglavnom starijih korisnika koji su većinom isticali kako će im ovaj trik olakšava 'život u kuhinji'.
‘’Ovo bi mogla biti moja najdraža kuharska tehnika koju sam naučio na TikToku’’, ‘’Gdje je ovo bilo cijelo moj život’’, ‘’Žene izgube tri mjeseca života odvajajući lišće peršina. Zašto nisam za ovo prije znala?’’, ‘’Zašto ovo moja mama za ovo nikad nije saznala. Baš je iznenađena’’, neki su od komentara.
Nekolicina korisnika društvene mreže istaknuli su kako ovaj trik funkcionira i na drugom lisnatom začinskom bilju poput timijana, korijandera, bosiljka, mente…
Hoćeš li isprobati ovaj trik?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.