Uskršnji sajam u Beču izgleda jednako čarobno kao i njegov slavni Advent, a tri lokacije posebno blistaju

Instagram @schoenbrunnpalace
Vidi originalni članak
  • Kada najljepše ručno oslikane pisanice osvanu na desecima šandova usred najljepših baroknih kulisa, znamo da je vrijeme uskršnjih sajmova u Beču
  • Jednako čarobno kao što izgleda Advent u Beču, izgleda i njegovo uskršnje izdanje, a tri se lokacije posebno ističu svojom bogatom ponudom
  • Mogu se tu pronaći razne prigodne umjetnine i rukotvorine, a sve je začinjeno ukusnom dozom regionalne kuhinje i austrijskog vina

Beč je već godinama naširoko poznat po jednom od najljepših Adventa ne samo u Europi, već i cijelom svijetu, a jednako čarobno izgledaju i njegovi uskršnji sajmovi. Tradicionalni ukrasi, vješto ukrašene pisanice, ukusni zalogaji i bogat glazbeni program glavni su razlozi zašto ga svake godine posjećuje sve više posjetitelja, a među brojnim se događanjima i mikrolokacijama posebno ističu njih tri.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vienna - Austria | Travel & Lifestyle (@zaharia.florina)

Ovdje će se teško pronaći plastična ili velika čokoladna jaja umotana u šarene folije, ali su zato prave ručno oslikane pisanice uistinu posebne i teško da možemo zamisliti ljepše dekoracije za ukrašavanje naših uskrsnih grana. Mogu se tu pronaći i ostale prigodne umjetnine i rukotvorine, a sve je začinjeno ukusnom dozom regionalne kuhinje i austrijskog vina, i smješteno usred najveličanstvenijih kulisa. 

Life&style Uskrs je ljepši s njima. Ovo su najšarmantniji uskrsni vjenčići domaćih kreativaca

Uskršnji sajam Schönbrunn

Uskršnji sajam ispred dvorca Schönbrunn smatra se jednim od najromantičnijih uskršnjih sajmova koji postoje. Ispred najljepše barokne palače čak 70 izlagača nudi raznovrsne kulinarske užitke, ali i prekrasne uskrsne dekoracije i rukotvorine kreativaca iz cijele Austrije. Djeca imaju priliku zabavljati se u Dječjem muzeju Schloss Schönbrunn te u radionici Uskrsnog zeca, gdje se oblikuju zečići od marcipana i izrađuju uskršnji cvjetni  aranžmani, a za odrasle je tu 'Jazz na uskrsnom sajmu'. Sajam se svakodnevno održava sve do 11. travnja od 10 do 18,30.

Uskršnji sajam Freyung

Svake se godine na ovom pitoresknom starom trgu u starom gradu gradi najveća kula od jaja u Europi od oko 40 000 oslikanih pisanica. Tu su i brojni uskrsni specijaliteti poput uskrsnog kruha Osterpinze, pečene uskrsne janjetine, rukotvorina i cvjetnih aranžmana, a za one najmlađe održavaju se kreativna uskrsna radionica te prigodni program na pozornici Kasperl. Glazbeni program  počinje svakog dana u 16,30, a sajam ostaje otvoren do 10. travnja, svakodnevno od 10 do 19,30.

Life&style Neodoljivi Uskrsni slatki box stigao je u N'oublie patisserie, osvaja izgledom i okusom

Uskršnji sajam Am Hof 

Ovaj je sajam uvjerljivo najzanimljiviji po pitanju umjetničke vrijednosti i kulinarske ponude. Njegov je značajan dio posvećen umjetnicima i zanatlijama, osiguravajući jedinstvene i originalne proizvode za prodaju, dok štandovi s hranom i pićem zadovoljavaju najrazličitije ukuse, a posebno one velikih sladokusaca. Sama lokacija na kojoj se sajam održava također je prilično bajkovita i  povijesna budući je na velikom središnjem trgu Mozart održao svoj prvi javni nastup u Beču. Sajam će biti otvoren sve do 10. travnja, a radno vrijeme mu je od 11 do 20, dok su štandovi s hranom i pićem otvoreni do 21.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr