Uskršnji desert koji je zapalio internet: Superlagani cheescake s mini čokoladnim jajima
- Zasladi nadolazeće blagdane finom kombinacijom cheesecakea i mini čokoladnih jaja
- Ovaj jednostavan i netradicionalan desert oduševit će i najzahtjevnije sladokusce
- Recept dopušta i dozu kreativnosti pa se možeš poigrati s konačnim slatkim ishodom
- Pročitaj više: Truffles na domaći način: Recept za prefine čokoladne kuglice od samo 3 sastojka
Ako se više veseliš uskrsnim slatkim delicijama nego onim slanim specijalitetima, imamo pravi recept za tebe!
Čokoladna jaja česti su dodatak uskrsnim desertima, no ovaj put dolaze u kombinaciji s kremastim cheesecakeom. Ova slasna kombinacija mini čokoladnih jaja i cheesecakea zasigurno će se svima svidjeti!
Recept koji se proširio društvenim mrežama gdje ga je već mnoštvo food influencerica isprobalo, sastoji se od klasične baze napravljene od izmrvljenih keksiju na koju se onda nanosi cheesecake krema pomiješana s Mini Eggs čokoladnim jajima.
Za savršeno slatki kraj na vrh možeš preliti i malo preljeva od čokolade te dodati još mini čokoladnih jaja kao ukrase!
Sastojci:
- pakiranje Digestive keksa (ili tvrdih keksa po tvom izboru)
- 150 g maslaca
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g mliječne čokolade
- 300 ml vrhnja za šlag
- mini čokoladna jaja (količina po izboru)
Priprema:
- Prvo izmrvi kekse i pomiješaj ih s maslacem da stvoriš bazu za kolač. Smjesu zatim premjesti u kalup za tortu te ju spremi u hladnjak.
- Zatim izmiksaj krem sir šećer u prahu i ekstrakt vanilije da dobiješ glatku smjesu. Kako bi zgusnula smjesu, zatim dodaj vrhnje za šlag, a onda i mini čokoladna jaja u komadićima.
- Za kraj vrh svojeg gotovog kolača možeš ukrasiti s malo rastopljene čokolade i ostatkom mini čokoladnih jaja!