Ukusna panna cotta s malinama i pistacijama u glavnoj ulozi koju jedva čekamo probati

Instagram @theglasgowdiet
Vidi originalni članak

Čini nam se da su pistacije u posljednje vrijeme jedan od najpopularnijih okusa kada su u pitanju slastice. Bilo da je riječ o pekarskim proizvodima poput kroasana, torti kao što je cheesecake ili panettonea s pistacijom koji je bio veliki hit ovog Božića, pistacijie su postale glavna zvijezda brojnih deserata.

Life&style Slastičarnica Šlag na kraju počastila nas je receptom za raspucance od pistacija. Još i ludo izgledaju!

S obzirom na to da smo veliki ljubitelji (i) laganijih slastica, oduševili smo se kad smo otkrili recept za panna cottu s pistacijama koji smo pronašli na blogu Passionate about baking i donosimo ga u nastavku.

Recept za panna cottu s pistacijom i malinama by Passionate about baking

Panna cotta s pistacijom i malinama - sastojci

  • 300 g vrhnja s 25% masti 
  • 2 1/4 žličice agar agara 
  • 100 g mlijeka
  • 75 g ricinusovog šećera
  • 200 g pistacija blanširanih/oguljenih 

Za umak od malina:

  • 85 g smrznutih malina 
  • 25 g šećera
  • 1/8 žličice agar agara 

Priprema:

1. Umuti vrhnje, mlijeko, šećer i agar agar u tavi s debelim dnom. 

2. Kuhaj uz stalno miješanje 2-3 minute da se aktivira agar agar. 

3. Dodaj pistacije i miksaj dok smjesa ne postane glatka. 

4. Ulij u kalupe i ostavi u hladnjaku da se stegne preko noći. Ako koristiš silikonske kalupe, možeš ih staviti u zamrzivač dok se ne zamrznu, zatim ih izvadi iz kalupa i ostavi u hladnjaku 2-3 sata da se odmrznu. 

Umak od malina 

1. Zajedno pirjaj sve sastojke dok maline ne omekšaj i malo se zgusnu.

2. Procijedi i prelij po panna cotti.

3. Po vrhu pospi nekoliko svježih malina i malo naribane limunove korice po želji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deeba Rajpal (@passionateaboutbaking)

 

Posjeti Miss7.24sata.hr