Ukusna panna cotta s malinama i pistacijama u glavnoj ulozi koju jedva čekamo probati
- Pistacije su jedna od naših omiljenih grickalica, a internet ih obožava kao sastojak za razna jela, pa i slastice
- Sve što ima u sebi pistacije želimo probati pa nam je i ovaj recept privukao pažnju
- Panna cotta od pistacija i malina tako nam je odmah zazvučala kao san snova
- Pročitaj više: Uz popodnevnu šalicu kave: kolač od pistacija i kokosa sa sočnim preljevom od vanilije
Čini nam se da su pistacije u posljednje vrijeme jedan od najpopularnijih okusa kada su u pitanju slastice. Bilo da je riječ o pekarskim proizvodima poput kroasana, torti kao što je cheesecake ili panettonea s pistacijom koji je bio veliki hit ovog Božića, pistacijie su postale glavna zvijezda brojnih deserata.
S obzirom na to da smo veliki ljubitelji (i) laganijih slastica, oduševili smo se kad smo otkrili recept za panna cottu s pistacijama koji smo pronašli na blogu Passionate about baking i donosimo ga u nastavku.
Recept za panna cottu s pistacijom i malinama by Passionate about baking
Panna cotta s pistacijom i malinama - sastojci
- 300 g vrhnja s 25% masti
- 2 1/4 žličice agar agara
- 100 g mlijeka
- 75 g ricinusovog šećera
- 200 g pistacija blanširanih/oguljenih
Za umak od malina:
- 85 g smrznutih malina
- 25 g šećera
- 1/8 žličice agar agara
Priprema:
1. Umuti vrhnje, mlijeko, šećer i agar agar u tavi s debelim dnom.
2. Kuhaj uz stalno miješanje 2-3 minute da se aktivira agar agar.
3. Dodaj pistacije i miksaj dok smjesa ne postane glatka.
4. Ulij u kalupe i ostavi u hladnjaku da se stegne preko noći. Ako koristiš silikonske kalupe, možeš ih staviti u zamrzivač dok se ne zamrznu, zatim ih izvadi iz kalupa i ostavi u hladnjaku 2-3 sata da se odmrznu.
Umak od malina
1. Zajedno pirjaj sve sastojke dok maline ne omekšaj i malo se zgusnu.
2. Procijedi i prelij po panna cotti.
3. Po vrhu pospi nekoliko svježih malina i malo naribane limunove korice po želji.