Life&style

Panettone s kremom od terana, pistacijom, čokoladom i karamelom... Pekara Ošo oborila nas je s nogu!

  • Iako je ove godine izbor panettone kolača zaista šarolik, oduševljeni smo onima koje radi Ošo, mali obiteljski obrt iz Buzeta čija nas je priča osvojila
  • Bojanu i Irmi ljubav prema mlinarskom tradiciji zapisana je u obitelji, a o kvaliteti njihovog panettonea govori činjenica da ga naručuji i talijanske firme 
  • Izbor panettonea i pandora je šarolik: panettone od čokolade, sa pistacijom, s kremom terana, sa čokoladom i karamelom, klasični pandoro, ali i onaj s kremom vanilije... Predstavljamo Ošo - čije su slastice zaista napravljene s ljubavlju

Božićni stol ne možemo zamisliti bez panettonea. Neki ga smatraju slatkim kruhom, neki kolačem, ali svi ga obožavamo! Ovaj tradicionalni talijanski kolač u početku smo znali samo u klasičnoj varijanti s grožđicama i kandiram voćem, ali danas je riječ o prostranstvu izbora. Nas je pak oduševio onaj iz Oša, obiteljskog obrta iz Buzeta koji vode brat i sestra - Bojan i Irma. 

Njihov panettone naručuju čak i talijanske firme. Trebamo li još što nadodati? Osim toga, i Instagram je prepoznao njihovu kvalitetu. Predstavljamo ti Ošo - panettone rađen s ljubavlju.

Božićna drvca od lisnatog tijesta s Nutellom Možda vas zanima Nutella božićna drvca hit su na mrežama: dekorativna su, treba samo 2 sastojka (i jedan je Nutella) Rubrika Life&style Life&style

Zapisano u obitelji

Sama ideja otvaranja pekarskog i slastičarskog obrta došla je zato što su njihovi preci imali mlin u dolini rijeke Mirne. Upravo je iz te mlinarske tradicije nikao zajednički obrt za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i turizam - Ošo. Na početku su imali isključivo pekarski asortiman, no ubrzo se proširio i na slastičarski te danas imaju oko 250 pekarskih i slastičarskih proizvoda. Proizvodnjom panettonea počeli su se baviti prije 15 godina, a brat Bojan usavršio se, ni više ni manje, nego u Italiji. 

Na početku su imali jednu vrstu panettonea - onaj sa suhim i kandiranim voćem, a danas broje razne okuse poput: panettone od čokolade, sa pistacijom, s kremom terana, sa čokoladom i karamelom, ali i "klasični" pandoro te onaj sa kremom vanilije. Svoj asortiman planiraju i dalje širiti, ali primarni im je cilj zadržavanje kvalitete. 

 | Autor: webshop.oso.hr webshop.oso.hr Foto: webshop.oso.hr / Panettone Pistacio (24,90 €)

Cijene Ošovih panetonnea kreću se od 14 do 25 eura dok klasičan pandoro košta 11,90, a onaj pinjen vanilijom 14,90 eura.

 

 

Možda vas zanima Kroštula ima najfinije panettone, u četiri maštovita okusa, a u ponudu se vratio i Bajadera panettone Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @oso.buzet
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super mljac