Ugostitelji, pozor! Ovakav slatki kafić za pse jako bismo rado vidjeli i u Zagrebu

Instagram @teddy__thechowchow
Vidi originalni članak
  • U londonskom Notting Hillu smjestio se Pawsitive Café, kafić namijenjen psima i vlasnicima i ljubitejima istih
  • Uz ukusne zalogaje i napitke za ljude nudi i hranu, piće, ali i brojne aktivnosti i za njihove ljubimce
  • Prostor je dizajniran tako da boravak u njemu potiče oslobađanje oksitocina, a nudi i aktivnosti poput poput slikanja po brojevima i prešanja suhog cvijeća (za ljude!) te joge za štence

Svi vlasnici pasa složit će se da oni nisu samo kućni ljubimci, već i punopravni članovi obitelji, a kafić Pawsitive Café u londonskom Notting Hillu svojim konceptom šalju upravo tu poruku. Iako postoje mjesta koja su pet friendly, malo je onih u kojima se na naše četvernožne članove obitelji mislilo u toj mjeri kao što je to ovdje sučaj pa ne iznenađuje što je u svega nekoliko mjeseci postao omiljena destinacija mnogim vlasnicima pasa. 

Pawsitive Café uz ukusne zalogaje i napitke za ljude nudi i hranu, piće, ali i brojne aktivnosti i za njihove ljubimce pa se oni tako ovdje mogu opustiti u miru, ali i igrati na jednom od mnogih stimulativnih mjesta s ostalim razigranim gostima. 

Life&style Cat Caffe je ovog prosinca prava oaza sreće. Poslužuju vruće čokolade zamamnih okusa s još zamamnijim dodacima

Cijeli je prostor dizajniran s namjerom da provođenje vremena u njemu potiče oslobađanje oksitocina, poznatog i kao hormona sreće koji se, između ostalog, oslobađa i kada se ljudi igraju s psima, a vlasnica je ideju dobila nakon što se i sama borila sa svojim mentalnim zdravljem te shvatila da joj boravak u društvu pasa, kako drugih, tako i njezinog dalmatinca, podiže raspoloženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pawsitive Cafè (@pawsitivecafe)

Interijer je osmišljen imajući na umu koncept feng shuija koji dodatno pomaže u postizanju osjećaja smirenosti i sreće, a za sve one koji traže neki dodatni izvor opuštanja, nude aktivnosti poput poput slikanja po brojevima i prešanja suhog cvijeća. Osim toga, mjesto je ovo koje će poslužiti i kao domaćin brojnim događanjima poput joge za štence i panel razgovora.

Life&style Ova čarobna "kuća na stablu" mogla bi biti mjesto za najcool boravak u Londonu

"Moj pas nije samo moj pas. Moj pas je moja sreća, moja inspiracija, moj razum i moj svijet. Poznato je da su psi izvrsni za naše mentalno zdravlje, ali briga o mentalnom zdravlju ide u oba smjera i zato sam otvorila ovaj kafić jer je također na vlasniku ljubimca da se brine o njemu i liječi ga", poručila je simpatična Alicia, vlasnica Pawsitive Caféa.

Popodnevni čaj sa sendvičima, voćni kolači, doggy icecream i "pupcakes" samo su dio bogate ponude za kućne ljubimce koji su redovito oduševljeni igralištem za pse, ljuljačkom i bazenom s lopticama, a osim vlasnika pasa, dobrodošli su dakako i oni koji nemaju ljubimce, ali ih silno veseli ideja da pileći hamburger, palačinke ili kakav drugi brunch zalogaj pojedu u razigranom lajavom društvu.  

Ukratko, iduća posjeta Londonu ne prolazi bez odlaska u kafić kakav bismo rado vidjeli i kod nas.

Posjeti Miss7.24sata.hr