U prodaji je osvanula vila koja je nekada bila dom Clinta Eastwooda: izgleda kao ostvarenje svih naših snova

Courtesy of Tim Allen Properties Team
Vidi originalni članak
  • Malo je poznato da je slavni glumac i redatelj Clint Eastwood u 80-ima obnašao dužnost gradonačelnika šarmantnog kalifornijskog grada Carmel-by-the-Sea
  • Prelijepa stoljetna kuća u kojoj je tijekom 80-ih i 90-ih godina živio, ovih je dana osvanula u prodaji skupa s fotografijama koje su nas očarale na prvi pogled
  • Bajkovito unutarnje dvorište, kamini, ukusno uređenje, pogled od milijun dolara i šetnica sve do plaže samo su neki od aduta ovog nekretninskog dragulja

Clinta Eastwooda svi znamo kao velikog glumca i redatelja, no malo je onih koji znaju da je ova holivudska legenda u 80-ima provela  čak dvije godine na funkciji gradonačelnika šarmantnog kalifornijskog grada Carmel-by-the-Sea, a predivna stoljetna kuća u kojoj je živio tijekom tog razdoblja upravo se našla u prodaji po cijeni od 21 milijuna dolara.

Zvijezda filmova 'Prljavi Harry', 'Mostovi okruga Madison', 'Djevojka od milijun dolara', 'Dobar, loš, zao' i 'Gran Torino' u ovom je predivnom zdanju živio tijekom 80-ih i 90-ih, a trenutačno je u vlasništvu Fredericka O'Sucha, umirovljenog investitora koji je imanje s pogledom na ocean kupio 1996. godine, čim je Clint pronašao novi dom. Tada je imanje platio oko 2,25 milijuna dolara, a zatim je potrošio još dvije godine i dodatna 2,5 milijuna dolara na renovacije.

Carmel-by-the-Sea smješten je dvjestotinjak kilometara južno od San Francisca i veoma je popularan među turistima i vlasnicima vikendica koje privlači šarmantnom arhitekturom i prelijepim plažama. Podsjetimo, na vrhu planine u obližnjem Carmel Highlandsu predivnu je vilu prije dvije godine za 40 milijuna dolara kupio i Brad Pitt.

Life&style U prodaji je osvanuo bivši dom Orlanda Blooma čijim je uređenjem baš razljutio susjede

Budući da je Clint koji je rođen u San Franciscu oduvijek bio vezan uz područje na kojem je odrastao, cijelog se života trudio koristiti zajednici pa je tako osim što je dvije godine bio gradonačelnik, u 80-ima kupio i povijesni Mission Ranch kako bi ga spasio od razvoja i modernizacije te je tada razvio Tehámu, stambenu zajednicu koja se proteže na 8 četvornih kilometara i koja uključuje istoimeni golf klub.

Izvorno izgrađena oko 1924., kuća Las Ondas u španjolskom stilu nalazi se u neposrednoj blizini oceana, a izrađena je od karmelskog kamena s krovom od glinenih pločica. U kući veličine 400 kvadrata smjestile su se četiri spavaće sobe, a posebno atraktivan dio je unutarnje dvorište s prozorima s lukovima.

Prelijepa velika kuhinja, kamini u kojima pucketa vatrica dok gledamo kako se ocean pjeni, pogled od milijun dolara, toplina drvenih greda i opuštajuće svijetle nijanse koje su korištene u uređenju interijera samo su maleni dio šarma ovog zdanja, a trenutačni vlasnik ističe i to da se visina kuće i njezinih visokih stropova danas više ne može replicirati zbog ograničenja u zoni.

Dodajmo još samo i to da uređena šetnica preko imanja vodi sve do same plaže, ali i da je samo imanje triput veće od velike većine  susjednih parcela. No, brojke na stranu, nama je već to što izgleda poput prave bajke i što ima vlastiti izlaz na plažu bilo dovoljno da nas očara. Još kad bismo samo imali 21 milijun dolara viška!

Life&style 400 godina stara vila u Bathu nekad je pripadala Jane Seymour; je li nas više oduševio interijer ili oranžerija u vrtu?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr