Life&style

U prodaji je osvanuo bivši dom Orlanda Blooma čijim je uređenjem baš razljutio susjede

  • Iako je crna boja u interijerima posljednjih godina veoma popularan trend, Orlando Bloom je svojevremeno bio na meti svojih susjeda kada je pionirski svoj dom, barem izvana, odjenuo u crno ruho
  • Zanimljivo je i da se predivna kuća izgrađena 1940. u losanđeleskoj četvrti Outpost Estates 2009. našla na meti 'Bling Ringa', zloglasne skupine tinejdžera koja je pljačkala domove slavnih
  • Orlando ju je prodao još 2014. godine, a današnji joj je vlasnik vratio nekadašnji sjaj i, moramo primijetiti, odradio fantastičan posao

Svi oni što prate trendove u uređenju interijera, ali i eksterijera, vrlo su vjerojatno primijetili da je posljednjih godina crna boja sve prisutnija pa tako više nije neobično vidjeti crne sanitarije, kuhinje ili spavaće sobe, a u inozemstvu su čak i mnoge kuće izvana obojene crnom bojom. Iako je ova 'neboja' odjednom veoma popularan trend, Orlando Bloom je svojevremeno bio na meti svojih susjeda kada je pionirski svoj dom, barem izvana, odjenuo u crno ruho.

 | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm

Predivna kuća izgrađena 1940. u losanđeleskoj četvrti Outpost Estates smještena je na više od 3000 kvadrata i okružena prelijepim vrtom, njegovanim zelenim površinama te veličanstvenim pogledom na samo središte grada. Skrivena od pogleda i obojena u crno, stapa se s okolnim krajolikom, naglašavajući prostranstvo koje je okružuje. Orlando ju je u crno obojio još 2007. godine, što se nije svidjelo njegovim susjedima, no unatoč negodovanju, kuća je zadržala izgled koji joj, ako ćemo iskreno, jako dobro pristaje.

Možda vas zanima 400 godina stara vila u Bathu nekad je pripadala Jane Seymour; je li nas više oduševio interijer ili oranžerija u vrtu? Rubrika Life&style Life&style

Zanimljivo je da se i ova ljepotica 2009. našla na meti 'Bling Ringa', zloglasne skupine tinejdžera koja je pljačkala domove slavnih, a o kojoj su snimljeni i istoimeni film Sophije Coppole i izvrsni dokumentarac. Iz Orlandovog doma ukrali su Rolexe, nešto Louis Vuitton prtljage i umjetnina, a kako je priznao Jamesu Cordenu prošle godine u njegovom 'Late Late Showu', upravo ga je gubitak kolekcije satova najviše zabolio.

 | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm

“Sakupljam satove otkad sam počeo snimati filmove, kupio sam po jedan za svaki snimljeni film”, priznao je, te dodao da je uspio vratiti pet od ukupno deset ukradenih satova. Kuću u kojoj je tada živio zajedno sa sada bivšom suprugom Mirandom Kerr, prodao je 2014. za 3,9 milijuna dolara.

 | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm

Nakon što je 2022. vlasnik propustio platiti zajam koji je podigao 2019., njegov je zajmodavac Jeff Martin, bivši izvršni direktor Hulua, preuzeo kuću u posjed za nepodmireni iznos zajma od 3,1 milijun dolara. Priznao je da je bio očaran veličinom imanja i originalnom arhitekturom, a u narednim je godinama uređenje osvježio i vratio joj nekadašnji sjaj.

Možda vas zanima Veličanstvenu 'kadu s pogledom' iz stare njujorške kuće Gisele Bündchen rado bismo prisvojili Rubrika Life&style Life&style

Kako bi osvijetlio prostor koji je ionako prepun prirodnog svjetla, podove je zamijenio svijetlim hrastovim parketom, kuhinju i kupaonice je opremio potpuno novim ormarima izrađenima po narudžbi, a odlučio je zadržati izvorne elemente poput drvenih stropova u spavaćim sobama i zidnih okvira u blagovaonica.

 | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm  | Autor: Nils Timm Nils Timm

Najviše pažnje posvetio je uređenju samog imanja kako bi postojeći vanjski prostor koji uključuje bazen i vrt kroz koji vodi put od crvene cigle, kamene stepenice koje vode niz padinu, pergolu i vanjsku terasu, izgledao maksimalno dotjerano. S četiri spavaće sobe, prostorom prepunim prirodnog svjetla i jednim od najljepših vrtova koje smo vidjeli, ne sumnjamo da će ova crna ljepotica brzo pronaći novog vlasnika.

Photo: Nils Timm
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlicno