U čemu je stvar?! Pogledaj zašto više od milijun ljudi voli ovaj recept za pileću juhu
- Ponekad sve što nam treba je tanjur dobre juhe
- Pa, "dobro" je podcjenjivanje kad se radi o ovom superpopularnom receptu
- Pogledaj o čemu je riječ – donosimo ti recept koji je brzo sakupio više od milijun lajkova
Juha može biti jedno od najbržih i najlakših jela za pripremu. Sve što je potrebno za brzo spravljanje juhe je sipanje sadržaja vrećice instant juhe u vruću vodu, nekoliko puta promiješaš i gotovo…
Ali ponekad ništa nije bolje od fine domaće juhe - osobito kad ju voli više od milijun i pol ljudi. Ovaj recept pogledalo je na internetu 1,6 milijuna ljudi 2019. godine. Što je s recenzijama? Pa, ima ih dosta, a ocjene prosječno imaju četiri i pol zvjezdice - poznate i kao "prilično blizu savršene".
Na prvi pogled ti se može činiti da je recept kompliciran, ali treba ti samo oko 15 minuta pripreme. Kuhanje traje malo duže, Ovaj recept je za nekih deset obroka – i nećeš morati brinuti o nedostatku juhe.
Sastojci
• pileći zabatci, oko 1,1 kg
• 1 1/4 žličice papra
• 1/2 žličice soli
• 1 žlica ulja
• 1 velika glavica luk, nasjeckana
• 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
• 10 šalica pilećeg temeljca
• 4 stapke celera, nasjeckane
• 4 srednje mrkve, nasjeckane
• 2 lovorova lista
• 1 žličica nasjeckanog svježeg timijana ili 1/4 žličice suhog timijana
• 3 šalice nekuhanih rezanaca od jaja
• 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
• 1 žlica soka od limuna
Priprema
1. Piletinu posuši papirnatim ručnicima te pospi sa 1/2 žličice papra i soli. U loncu ugrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj piletinu okrenutu s kožom prema dolje te prži do tamnosmeđe boje, 3-4 minute. Izvadi piletinu iz tave pa ukloni kožu. Makni masnoću, ali ostavi 2 žlice.
2. Dodaj luk na ulje od prženja pa pirjaj miješajući na srednje jakoj vatri dok ne omekša, 4-5 minuta. Dodaj češnjak, pirjaj minutu. Zatim ulij juhu miješajući kako bi odstranila prilijepljene komadiće sa dna lonca. Pusti neka zavrije pa vrati piletinu u tavu. Dodaj celer, mrkvu, lovorov list i timijan. Smanji vatru te kuhaj pokriveno dok piletina ne omekša, 25-30 minuta.
3. Prebaci piletinu na tanjur. Makni juhu s vatre. Dodaj rezance, ostavi da odstoji poklopljeno dok rezanci ne omekšaju, 20-22 minute.
4. U međuvremenu, kad se piletina dovoljno ohladi da možeš ukloniti meso s kostiju, otkloni kosti. Nasjeckajte meso na komade veličine zalogaja. Vrati meso u juhu. Umiješaj peršin i limunov sok. Posoli i popapri. Otkloni lovorovo lišće.