U Britaniji se prodaje predivan dvorac dostojan kraljevske obitelji, pogled na tu raskoš izaziva uzdahe

Savills
Vidi originalni članak
  • U Ujedinjenom Kraljevstvu u prodaji je osvanuo jedan od najnevjerojatnijih domova koji smo vidjeli
  • 1200 kvadratnih metara velikom dvorcu pripada i 800 jutara bivšeg kraljevskog lovišta u Sjevernom Yorkshireu koje je sada na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i koje je dom za više od 300 jelena
  • Teško je reći je li impozantniji interijer ili eksterijer, no jedno je sigurno - teško da itko može poželjeti išta više od svega što nudi ovo zdanje iz bajke

Jedan od najveličanstvenijih domova u Ujedinjenom Kraljevstvu osvanuo je u prodaji. Dvorcu poznatom pod imenom Studley Royal House i smještenom u poznatom Studley Royal Parku pripada i 800 jutara bivšeg kraljevskog lovišta u Sjevernom Yorkshireu koje je sada na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i koje je dom za više od 300 jelena, a što znač da su šanse da koji jelen prošeta vrtom poprilično visoke. A kolika je cijena nevjerojatnog zdanja dostojnog kraljevske obitelji? Tek 8 milijuna funti!

Life&style Šest vrhunskih studija za dizajn interijera uredilo je po jednu sobu milanskog stana iz 30-ih, rezultat je nevjerojatan

Iako gotovo 1200 kvadratnih metara velik dvorac djeluje i više no impozantno, ova je građevina u paladijanskom stilu izgrađena oko 1730. godine izvorno služila tek kao konjušnica glavnoj kući koja je do temelja izgorjela 1946. godine.

Posebnom klasifikacijom zaštićena od bilo kakvih arhitektonskih izmjena, kuća objedinjuje udobnost modernog življenja s elegancijom klasične povijesne kuće, a izgrađena je od kamena pod krovom od škriljca i s različitim tornjevima paviljona u svakom od četiri ugla. Debeli kameni zidovi okružuju središnje četvrtasto dvorište na koje gledaju sve glavne prostorije i kojim dominira toranj s potpuno funkcionalnim satom, a iz dvorišta se izlazi u predivan park s fontanom u sredini, okružen besprijekorno održavanom živicom i šetnicom.

Life&style Kendallov penthouse iz 'Nasljeđa' upravo je osvanuo u prodaji. Cijena je vrtoglava kao i pogled s 50. kata!

Sve prostorije imaju veoma visoke stropove, a mnogi od njih izvedeni su s raskošnim gipsanim detaljima. Zidovi su ukrašeni bogatim oblogama i detaljnim vijencima, vrata izrezbarenim okvirima, a prozori krilima iza kojih se pruža najnevjerojatniji pogled na okolni park.

Na 1200 kvadratnih metara smjestilo se 8 spavaćih soba i 9 kupaonica, pri čemu glavna spavaća soba ima čak dvije kupaonice, a tu je i 6 prostorija za slobodno vrijeme poput svečane blagovaonice, knjižnice, radne sobe, plesne dvorane i teretane. Iskreno, teško da itko može poželjeti išta više od svega što nudi ovo zdanje iz bajke!

Posjeti Miss7.24sata.hr