Torta od mrkve: Ovaj desert čarobnog izgleda i okusa definitivno će biti naš prvi izbor za uskršnji stol

Instagram @thebrowneyedbaker
Vidi originalni članak
  • Ostalo nam je nekoliko tjedana do Uskrsa, vrijeme je da već počnemo razmišljati o uskršnjem stolu
  • Odabrati savršene slastice je vjerojatno najizazovniji zadatak, trebaju biti prigodne, lijepe i ukusne
  • Zato nam se čini da bi recept za ovu prefinu tortu od mrkve mogao biti pun pogodak, a možeš ga isprobati već sad kako bi bila sigurna za Uskrs

Nekako nam se čini da nema prikladnijeg kolača za Uskrs od torte od mrkve. Logično, zar ne? Ovaj je kolač supersočan i ukusan i jednostavno mami na repete! Osim toga, izgleda lijepo i savršeno će se uklopiti u ostatak ponude na uskršnjem stolu. Recept nije previše zahtjevan, a tijekom pripreme dopuštena je i određena doza vlastite kreativnosti. 

Recept za tortu od mrkve:

Sastojci za tijesto:

  • 225 g brašna
  • pola paketića vinski kamen praška za pecivo
  • 300 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • pola žličice soli
  • 3 žličice cimeta
  • 250 ml suncokretovog ulja
  • 4 jaja
  • 375 g mrkve
  • 100 g nasjeckanih badema
  • 50 g jezgri oraha, usitnjenih

Life&style Ovo je valjda najbrži kolač od jabuka na svijetu - recept je prelagan, a okus fenomenalan

Za preljev:

  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 200 g punomasnog krem sira
  • pola žličice ekstrakta vanilije 

Priprema:

1. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva. 

2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet.

3. Umiješaj ulje.

4. Dodaj jedno po jedno jaje i miksaj.

5. Oguli mrkvu, operi je te naribaj. 

6. Umiješaj je u tijesto zajedno s bademima.

7. Podmaži okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obloži papirom za pečenje. 

8. Tijesto izlij u kalup i peci sat vremena, malo prekrij pred kraj i ostavi da se ohladi u kalupu.

9. Za preljev rastopi maslac, ostavi da se ohladi i umiješaj šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.

10. Kolač od mrkve pažljivo prepolovi poprečno i zagladi oko 1/3 preljeva na donjem dijelu, a s preostalom kremom ravnomjerno premaži na i oko torte.

11. Po želji možeš ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.

Life&style Nov

Posjeti Miss7.24sata.hr