Torikaya Ramen bar: chef Vid Nikolić priprema pet vrsta ramena, uvjerljivo najboljih u Zagrebu

@torikayaramenbar Torikaya ramen bar - Tantanmen
Vidi originalni članak
  • U centru Zagreba otvoreno je novo mjesto u kojem će uživati svi ljubitelji azijske kuhinje, a posebno ramena 
  • Ukusna gusta juha s rezancima vrlo je popularna diljem svijeta, a odsad u ovom specijalitetu mogu uživati svi gosti Torikaya Ramen bara
  • Uz fini ramen, na meniju je i nekoliko predjela, kao i deserti

Svako novo proširenje gastronomske ponude u Zagrebu izazove veliku pozornost, posebno ako je to mjesto s drugačijom ponudom i konceptom. Zagreb je tako postao bogatiji za još jedno mjesto specijalizirano za jela azijske kuhinje.

U Petrinjskoj ulici smjestio se Torikaya Ramen bar, novo mjesto na kojem možeš probati čak pet vrsta ramena. Iza Torikaye stoje Davor Bienenfield i poznati chef Vid Nikolić. Kritičari i mnogi drugi koji su posjetili mjesto tvrde da se tamo priprema uvjerljivo najbolji ramen u Zagrebu. 

Ramen je izvorno japansko jelo koje se sastoji od guste mesne juhe s pšeničnim rezancima te je bogato aromatiziranim soja ili teriyaki umakom ili misom te se poslužuje uz dodatke koji poboljšavaju okus poput mladog luka, narezane svinjetine ili ramen jaje.

Life&style Pet najljepših restoranskih terasa na svijetu: Iskustva i prizori koji ostaju upamćeni za cijeli život

Posljednjih godina iznimno je dobio na popularnosti na svjetskoj gastronomskoj sceni, a odsad u fino spremljenih ramen juhama mogu uživati svi gosti Torikaya Ramen bara.

Na Torikayinom jelovniku možeš birati između ramena sa svinjetinom, chicken miso ramena, tempura lobster ramen ili vege ramena, a u ponudi su i predjela poput gyoze od piletine ili svinjetine, marinirana spicy tuna i enoki gljive.

Ramen u Toriyaka Ramen baru posebno ukusnim i drugačijim čine i domaći rezanci za ramen koji se koriste u spravljanju ovog jela! Uz ramen i ukusna predjela, Torikaya nudi i nekoliko deserata poput matcha cheesecakea i mochi sladoleda.

Life&style Alchemist je najbolji restoran u Europi, goste impresionira nevjerojatnim iskustvom za sva osjetila

 

Posjeti Miss7.24sata.hr