Tajni sastojak kojim ćeš kajganu pretvoriti u sočnu svilenkastu i neodoljivo laganu jutarnju deliciju

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Smiješno lako ju je napraviti, što objašnjava zašto smo živjeli od kajgane na fakultetu
  • Međutim, ako želiš kajganu prebaciti na višu razinu, to zahtijeva ozbiljnu pripremu i pokoji trik majstora kuhinje 
  • Otkrit ćemo ti superjednostavan trik kako spraviti superprozračnu kajganu  

Kajgana bi trebala biti fina prozračna, svilenkasta i lagana, a nikako ne tvrda ili gumasta. I nikada ne smije biti „tekuća“. Evo kako postići savršenu ravnotežu.

via GIPHY

Što napraviti: nemoj koristiti mlijeko te umjesto toga dodaj mineralnu vodu u tučenu smjesu od jaja. Vjeruj nam - do najljepše, najmekše kajgane koju si ikada probala udaljena si još samo nekoliko mjehurića.

Zašto ovo djeluje: kada mješavina jaja pogodi tavu, toplina uzrokuje širenje mjehurića vode i na taj način čini jaja „prozračnima“. A zato što mineralna voda nema mirisa, boje ili ukusa, sve što ti ostane jest tanjur savršeno mekih i prozračnih jaja. Ah ta znanost…

SAVJET Super trik! Dodaj ovaj sastojak i tvoja kajgana će biti vrhunskog okusa i divno kremozna

Kako to napraviti: kako bi spravila najfiniju kajganu, dodaj otprilike jednu žlicu mineralne vode po obroku (ili po jednu žlicu na svaka dva jaja). Zatim stuci jaja po uobičajenom postupku i možeš  krenuti. Hm, naravno, nemoj koristiti vodu s okusom. Jaja s okusom maline ili limete? Ne, hvala! 

via GIPHY

Mljac, volimo jaja! Savršena kajgana, kuhano i poširano jaje: ovih 15 grešaka kod pripreme jaja rade mnogi, ali ti više nećeš

Posjeti Miss7.24sata.hr