Svidjela ti se Dalgona-kava? Onda ćeš sigurno uživati i u ovom spektakularnom sladoledu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sama pomisao na „Dalgona sladoled“ mami nam sline na usta – a tebi?
  • Kombinacija fine mirisne kave s kremastim sladoledom ne može biti bolja
  • Najbolje od svega je da taj sladoled jednostavno i brzo možeš sama spraviti

Osvježavajuće, slatko i kremasto: sladoled od Dalgona kave predivan je ljetni desert i sasvim se jednostavno spravlja. Ne treba ti čak ni aparat za sladoled!

Sastojci

• 2 žlice šećera

• 2 pakiranja vanilin šećera (ili ½ žličice mljevene vanilije)

• 5 žlica instant kave

• 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

• 5 žlica kipuće vode

• 500 ml vrhnja za šlag

Po želji:

• čokoladne mrvice

Priprema

1. Stavi u posudu za miksanje šećer, kavu, vodu i vanilin šećer. Zatim miksaj smjesu 5-7 minuta na najvećoj brzini da nastane prozračna i kremasta smjesa.

2. Potom stuci vrhnje u šlag. Dodaj kondenzirano mlijeko te prije toga pripremljenu smjesu s kavom te dobro promiješaj.

Life&style Genijalni trikovi s voćem i sladoledom koji će vam sigurno uljepšati uživanje u ovim delicijama

3. Gotovu smjesu stavi u pravokutni kalup, a zatim u zamrzivač. Nakon sat vremena umiješaj čokoladne mrvice (ako ćeš ih odmah staviti, past će na dno).

4. Sladoled od kave ostavi najmanje četiri sata u hladnjaku (najbolje preko noći).

Posjeti Miss7.24sata.hr