Sviđa li nam se više recept za pastu s džinom ili zgodni malteški kuhar koji je spravlja? Probali bismo oboje...
- Tjestenina u finom kremastom umaku s dodatkom džina – pa tko bi odolio tom jelu iz snova?
- Veliki plus je i da se spravlja doista jednostavno i brzo, kao zapravo svaka tjestenina, ali dodatak džina nam je zagolicao maštu
- A još kad bi nam je spravio malteški 'vrući' kuhar Luke Magro, čiji recept prenosimo sa njegovog Instagram profila…
Ovaj recept kombinira dvije omiljene stvari, džin i tjesteninu! Ova džin tjestenina s umakom od rajčice doista je neodoljiva (s džinom u umaku, kako i ne bi bila, zar ne?), jer biljni sastav džina stvara nevjerojatan okus. Recept je na svom Instagram profilu podijelio malteški kuhar Luke Magro.
Luke je također i televizijski voditelj, a osvojio je društvene mreže svojim kulinarskim vještinama te ima 393 tisuće pratitelja na Instagramu, ali i vojsku pratitelja na drugim društvenim mrežama. Zbog svojeg osebujnog modnog izričaja, također je postao i modni influencer. Njegovi recepti, najčešće talijanske hrane, vrlo su zabavni i primamljivi – i to ne samo zbog jela koje spravlja, nego je često i bez majice dok kuha. Luk svoje kuhanje opisuje jednom riječi – „hot“, s čime se apsolutno slažemo.
Tjestenina s džinom - recept
Sastojci za tjesteninu s džinom:
• 1 glavica luka
• 2 žlice maslinova ulja
• 1 režnjić češnjaka
• 1 žlica osušenih čili pahuljica
• 400 g passata umaka od rajčice
• 1 žličica šećera
• 125 ml džina
• 125 ml vrhnja za kuhanje
• 150 g parmezana
• šaka svježih listića bosiljka
• 250 g tjestenine
• sol i papar po ukusu
Tjestenina s džinom - priprema:
1. Nasjeckaj nasitno luk i češnjak. Ugrij maslinovo ulje u većoj tavi, dodaj luk i kratko pirjaj. Zatim dodaj češnjak i propirjaj.
2. Dodaj u tavu čili, šećer i umak od rajčice. Ostavi da kratko krčka. Potom ulij džin, vrhnje i dodaj naribani parmezan. Dobro promiješaj te ostavi da lagano krčka koju minutu. Zatim dodaj listiće svježeg bosiljka.
3. Skuhaj u slanoj vodi tjesteninu prema uputama s pakiranja. Umiješaj potom kuhanu tjesteninu u umak od džina, posoli i popari po želji te ukrasi kojim listićem bosiljka.