Super jednostavan recept za prefinu zebra tortu koja će te stajati manje od 30 kuna
- Čak i ako nisi profesionalka u pripremi slastica, ovu tortu pripremit ćeš bez puno muke
- Namirnice za pripremu ove torte neće te previše stajati, a oduševit ćeš sve oko sebe
- Otkrivamo ti vrlo precizan recept uz kojeg ne možeš pogriješiti
Tko kaže da ukusne torte nužno moraju biti i skupe? Kako bismo ti dokazali da to nije tako, pronašli smo odličan recept za tzv. zebra tortu koja će te koštati manje od 30 kuna, a zadovoljit će gotovo svačije nepce. Plus, vrlo je jednostavna za pripremu pa nećeš sate i sate provesti u kuhinji. Zvuči odlično, zar ne? Stoga se baci na posao i svoje drage (ali i svoje nepce) iznenadi ovim ukusnim desertom.
Jesi li ikada probala kolač oblak? Toliko je mekan i fin da bi ga i anđeli jeli, a mi imamo recept!
Recept ti otkrivamo u nastavku:
Sastojci:
Kora: 2 jaja, 2 žlice brašna, 1 žlica kakaa (po želji), 2 žlice šećera, 2 žlice ulja, 2 žlice mlijeka, pola praška za pecivo
Krema: 1 litra mlijeka, 4 žlice gustina, 6 žlica šećera, 2 vanilin šećera, 2 žlice kakaa, malo ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Za početak, odvoji žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodaj šećer i dobro izmiksaj. Potom dodaj ulje, brašno, kakao, mlijeko i prašak za pecivo pa sve dobro promiješaj. Bjelanjke umuti u čvrsti snijeg pa pomiješaj sve zajedno.
2. Jednoličnu smjesu ulij u kalup koji si prethodno nauljila i stavi u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.
3. Dok se kora peče, pripremi kremu. Mlijeko podijeli na dva jednaka dijela u dvije posude i u obje posude dodaj po 3 žlice šećera i po 2 pune žlice gustina. U prvu posudu dodaj vanilin šećer i ekstrakt vanilije, a u drugu kakao. I jednu i drugu kremu stavi kuhati dok ne dobiješ gustu smjesu.
4. Nakon što izvadiš koru iz pećnice, nakvasi je mlijekom, a potom naizmjenično dodaj bijelu i smeđu smjesu dok ih ne potrošiš. U nastavku pogledaj kako ćeš postići zebrasti uzorak:
5. Gotovu tortu stavi na hlađenje na 3 sata. Dobar tek!