Life&style 17. svibnja 2021.

Isprobaj recept za sočnu čokoladnu tortu s crnim pivom - oduševit će te jedinstvenim okusom i aromom

Čokoladna torta s crnim pivom
Shutterstock. Recept za sočnu čokoladnu tortu s crnim pivom
  • Ovaj posebni recept definitivno nije namijenjen isključivo ljubiteljima piva
  • Nadasve je ukusan i oduševit će sve ljubitelje slastica
  • Ova sočna čokoladna torta spravlja se u trenu i rezultira posebnom aromatičnom notom

Nemoj se uplašiti kad pročitaš naslov, ali ovaj ukusni recept zapravo uključuje poseban sastojak koji se obično ne koristi u pečenju slastica: crno pivo. Tamno pivo gubi udio alkohola tijekom pečenja, a iza sebe ostavlja samo jedinstvenu aromu koja se savršeno slaže s čokoladom u kolaču. Svakako vrijedi probati!

Kolač sa šampanjcem nadjeven malinama i sirom Možda vas zanima... Profinjeni recept za odabrane: Sočna torta sa šampanjcem i nadjevom od sira od maline Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

Za tortu

• 250 ml crnog piva 

• 250 g maslaca

• 75 g kakao praha

• 250 g brašna

• 1 žličica praška za pecivo

• 250 grama šećera

Želiš li recept za savršeni Kinder bueno cheesecake? Naravno da želiš! Ovaj je prava bomba

• 1 prstohvat soli

• 3 jaja

• 150 g kiselog vrhnja

Za glazuru

• 200 g tamne čokolade za kuhanje

• 75 ml vrhnja za šlag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nail It (@nail_it_n01)

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te namasti okrugli kalup.

2. Zakuhaj pivo s maslacem u loncu uz miješanje. Umiješaj kakao u prahu i ostavi da se sve ohladi.

3. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo, šećerom i soli.

Čokoladna torta s čokoladnim mousseom Možda vas zanima... Dvostruki čokoladni užitak: isprobaj čokoladnu tortu s čokoladnim mousseom Rubrika Life&style Life&style

4. U drugoj posudi pomiješaj jaja s kiselim vrhnjem u glatku smjesu. Umiješaj mješavinu s čokoladom, a zatim mješavinu s brašnom. Ulij u kalup za pečenje te peci u pećnici oko sat vremena (napravi test čačkalicom). Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi u kalupu.

5. Za glazuru nasjeckaj čokoladu i ostavi da se zajedno s vrhnjem za šlag uz miješanje otopi u vodenoj kupelji. Makni iz kupelji te nastavi miješati dok krema ne bude konzistencije za mazanje. Izvadi tortu iz kalupa, premaži je kremom od čokolade i uživaj.

  • manfred

    ma ovo cu probati hehehe samo ce biti cudan okus