Što sve znamo o novom Adventu u Zagrebu: Širi se na čak 13 kvartova, a vraća se i omiljeno klizalište!

Instagram @lice_grada
Vidi originalni članak
  • Prošlogodišnji Advent u Zagrebu bio je nešto skromniji, ali ove godine bi mogao nadmašiti sva očekivanja
  • Naime, ove godine se, osim na zagrebačkom glavnom trgu i okolnim ulicama u strogom centu, održava na više mjesta diljem grada 
  • Mnoge će razveseliti povratak kućica i zabave na Zrinjevac i Strossmayerovo šetalište, a najmlađe će zasigurno oduševiti povratak klizališta na Tomislavovom trgu 

Prošlogodišnji Advent bio je nešto skromniji, ali čini se kako se ove godine vraća na staro – dapače, čak bi mogao biti najraznovrsniji do sada! Ljubitelji božićnog ugođaja, dobre zabave te ića i pića zasigurno će uživati ove godine, jer miris kuhanog vina, raznih maštovitih jela i nezaobilaznih fritula širit će se na brojnim lokacijama, od Črnomerca do Kozari boka. 

Beauty Prekrasno dizajnirani Kiehl's adventski kalendar donosi nam blagdansko raspoloženje nešto ranije

Advent u Zagrebu počinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca i traje od 26.11.2022. do 07.01.2023. godine. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicijski Božićni sajam. Tamo obrtnici već tradicionalno nude prigodne božićne poklone, licitare i medenjake te razne suvenire, a i bogata je ponuda jela i pića na svakom uglu. Na glavnomu zagrebačkomu trgu kod velikoga sata kiti se veliko božićno drvce, a na pozornici se održavaju veseli koncerti.

Za božićne i novogodišnje praznike moći će se družiti i feštati uz kuhano vino i razne gastro delicije diljem grada, počevši od centra i Donjeg i Gornjeg grada, ali i u 13 zagrebačkih četvrti. Tako ćeš ove godine moći kušati adventsku ponudu u Vlaškoj ulici (pješačka zona), na trgu Franje Tuđmana (Črnomerec), na Kvaternikovom trgu (Maksimir), na Trgu Krešimira Čosića i Palinovečkoj ulici (Trešnjevka), na Trgu Ivana Kukuljevića (Stenjevec), U Vrapču u Parku 101. Brigade HV, na Trgu Dragutina Domjanića i Ninskoj ulici u Sesvetama, na Peščenici kod MO Kozari Bok, na Trgu Ivana Meštrovića i Trgu Ane Rukavine u Novom Zagrebu, kod nove žičare u Podsljemenu te u Brezovici kod igrališta. 

Novost u odnosu na prošlu godinu je i (vesela) vijest da se Advent u Zagrebu vraća s ugostiteljskom i zabavnom ponudom na Zrinjevac i Trg kralja Tomislava. Tu je i vrlo popularno 'Fuliranje', koje će ove godine biti na dvije lokacije, kod hotela Esplanade te na Strossmayerovom trgu. 

ZET-ov Veseli božićni tramvaj kreće na uglu Praške i Jelačićevog trga, a u njemu će djecu razveseljavati Djed Božićnjak te drugi blagdanski likovi ili likovi iz crtanih filmova. 

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala 'European Best Destinations' tri puta za redom proglašen najboljim turističkim odredištem za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

PROMO Catrice i essence adventski kalendari odličan su poklon za nadolazeće blagdane

Posjeti Miss7.24sata.hr