Stalno si gladna i nešto bi grickala? Izračunali smo - ove grickalice imaju ispod 100 kalorija

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sada smo više nego ikada kod kuće – i često (iz dosade) idemo do kuhinje u potrazi za nekim grickalicama
  • A to nije dobro – natući ćemo brdo nepotrebnih kilograma koje ćemo ona teško skinuti
  • Kako se to ne bi dogodilo – a baš moraš nešto gricnuti – preporučuju se ove grickalice koje imaju manje od 100 kalorija

Sada je – ako se malo ne pripazi – idealno vrijeme za nepotrebno debljanje. Malo se krećemo, uglavnom smo kod kuće – pa smo sklone jesti „iz dosade“. Ako moraš nešto pojesti jer „baš umireš od gladi“, onda pojedi neku od ovih malokaloričnih grickalica. Utažit ćeš glad – a i doista su ukusne.

Hrskavi kruh sa malomasnim svježim sirom

Savršeni međuobrok koji će ti utažiti glad: dvije male ploške raženog hrskavog kruha s malomasnim svježim sirom imaju manje od 100 kalorija – a bogati su balastnim tvarima i bjelančevinama. To je idealan lagani zalogaj…

Zamrznuti jogurt

Malokalorična varijanta sladoleda: dvije kuglice zamrznutog jogurta imaju manje od 100 kalorija, a slatke su gotovo kao pravi sladoled.

Lubenica s feta sirom

Nisi nikada kušala lubenicu s feta sirom? Onda je sada krajnje vrijeme za to. Osim što je mali tanjur te kombinacije vrlo ukusan, jako je zdrav, ima malo kalorija – manje od 100.

Life&style Ako svjesno paziš na prehranu, onda su ovo grickalice koje smiješ jesti i navečer

Kokice

Kino-klasik, dvije šalice kokica (bez šećera ili nekih drugih slatkih dodataka) imaju manje od 100 kalorija. Osim toga, kokice ne sadrže gluten.

Sok od rajčice

Da, da, znamo da nije gricklaica, ali ponekad je dobro snack zamijeniti sokom od rajčice. Utažit će glad između obroka: 500 ml soka od rajčica ima oko 85 kalorija. Najbolje ga je piti uz malo soka od limete. Ako netko voli jači okus, dodat će sol i papar.

Bademi

Deset badema ima oko 90 kalorija. S udjelom od 60 posto masnoće bademi će te držati dugo sitom, a i dobit ćeš vrijedne masne kiseline.

Tamna čokolada

Ponekad jednostavno moramo pojesti komad čokolade! Onda je najbolja čokolada s visokim postotkom kakaa. Sadrži mnoge zdrave polifenole. Oko 20 grama tamne čokolade sadrži manje od 100 kalorija (to je oko 10 kockica).

Jaja

Tvrdo kuhano jaje sadrži oko 85 kalorija. S dodatkom malo soli ili papra je ukusan zalogaj koji će ti donijeti vrijedne bjelančevine.

Humus sa sirovim povrćem

Nareži veliku mrkvu na prutiće te ih umoči u humus. To je zdrava grickalica koja sadrži oko 100 kalorija.

Life&style Ove namirnice nemaju što raditi u mikrovalnoj pećnici - može biti opasno po zdravlje

Šipak

Ukusna vitaminska bomba – šipak sadrži puno vitamina A, C i E. Ovo sočno voće ima samo oko 85 kalorija.

Slani štapići

Ukusni i hrskavi: 20 slanih štapića ima oko 95 kalorija – a sadrže puno manje masnoće od čipsa.

Smokve

Najstarije voće na svijetu: tri male smokve sadrže oko 90 kalorija. Slatkog su okusa i jako su zdrave – idealna grickalica!

Rižini vafli s avokadom

Tako jednostavno i tako ukusno: rižin vafl (najbolje neslan) premaži s malo zgnječenog avokada (oko četvrtine voća), stavi na to plošku rajčice te malo posoli i popapri.

Kiseli krastavci

Sočni, bez masnoća: mala staklenka kiselih krastavaca (oko 250 g) ima tek oko 75 kalorija.

Posjeti Miss7.24sata.hr