Split postaje bogatiji za novu gastro lokaciju: sutra se otvara K.užina Tonija Bobana
- Split i njegova gastronomska scena postaju bogatiji za novi restoran
- Od petka, 1.3. s radom počinje k.užina, restoran čiji je chef Toni Boban, ujedno i vlasnik
- Meni će se mijenjati, a sva jela će biti spoj tradicionalne i moderne kuhinje
Split, od milja poznat kao "najlipši grad na svitu", postaje bogatiji za novo gastronomsko mjesto u gradu, veoma zanimljivog imena k.užina. "Ime je smislila moja supruga Mirna. Jel tako da je top?", kazao nam je chef i vlasnik, Toni Boban. Toni kao kuhar radi već 16 godina, a tijekom cijele karijere je imao jednu veliku želju - imati svoj vlasititi restoran. Imati na prvu "velike" snove se nekima može činiti ludo, ali oni koji rade na svom snu, često ga i ostvare. Toni i njegov restoran k.užina su još jedan primjer ostvarivanja sna.
"Vizija restorana za prvu godinu je definitivno ta da ljudi iz grada prepoznaju trud, rad i kompetencije naše ekipe. Ali i da naš brend bude prepoznatljiv na ovim prostorima. Također, želimo da svatko iz restorana izađe zadovoljan i da se vrati se ponovno. U cilju nam je da konstantno napredujemo i budemo što bolji", kazao nam je chef Toni.
Restoran će raditi od 12 do 24 sata, te će nuditi ručak i večeru (doručak će raditi isključivo za goste Hotela Heritage Piazza). Glavna ciljna skupina i ljudi kojima se nadaju su domaći ljudi koji će se vraćati, ali naravno tijekom ljeta i turisti. Restoran se nalazi u centru Splita na adresi Kraj sv. Marije 1.
"Za početak je restoran otvoren za “svakoga s ulice”, ali tijekom vremena ukoliko bude jednostavno prebukirano rezervacijama tada se vrlo vjerojatno neće moći sjesti bez rezervacije (ponuda i potražnja :))", kazao nam je Toni, ali i otkrio što će se naći na meniju. "U ponudi ćemo definitivno imati svega po malo. Pa tako na meniju imamo mesnih, ribljih i vegetarijanskih opcija. Meni će se mijenjati kroz cijelu godinu ovisno o inspiraciji", otkriva nam chef Toni.
Prilikom pripreme jela koristiti će razne kulinarske tehnike, ali će se i poigravati s okusima hrane. A najbolje bi bilo opisati meni kao tradicionalna jela s modernim pristupom. A zanimalo nas je i što je chefu Toniju omiljeno jelo. "Jako teško bih izdvojio jedno jelo iz menija, ali ako baš moram onda bih predložio kombinaciju: sabljarka limun limeta (kao hladno predjelo), rižot kozice, pomidora i dimljene dagnje (kao izbor za toplo predjelo), zatim tunu i pomu (za glavno jelo) te pura i naranča (izbor za desert). "