Složenac od mljevenog mesa i tjestenine djeca će obožavati, a i nama je prefin

shutterstock Složenac od mljevenog mesa i tjestenine
Vidi originalni članak
  • Ako tražiš praktičan (brzo je gotov) i multifunkcionalan (svi ga vole, može biti i ručak i večera) recept ovaj ukusni složenac s dva omiljena sastojka je pun pogodak
  • Ručak s mljevenim mesom i tjesteninom obožavat će i veliki i mali gurmani 
  • A sretna domaćica neće se previše namučiti... Ostat će ti vremena i za omiljenu seriju

Bilo za vrijeme ručka ili navečer: ponekad se stvari u kuhinji jednostavno moraju brzo obaviti. Jelo koje je predivno u takvim trenucima je ovaj ukusni složenac od mljevenog mesa i tjestenine. Složenci su genijalno jelo općenito. Dopuštaju bezbroj kombinacija, možeš ih raditi samo s povrćem i mesom (ako izbjegavaš ugljikohidrate) ili izdašne složence s krumpirom ili tjesteninom, dobar su način da djeci uvališ povrće koje ne vole, s češće rabljenim namirnicama mogu biti prava kulinarska atrakcija poput složenca sa šparogama.

Proljetni recept: Isprobaj složenac od šparoga sa šunkom i sirom

Ovaj se može pripremiti u kratkom roku bez puno truda, peče se u pećnici, izvrsnog je okusa i fino je zasitan. Treba li još nešto dodati? Isprobaj ovaj recept i uživaj!

Sastojci za 4 osobe:

• 500 grama mljevenog mesa

• 350 g tjestenine (npr. penne ili fusilli)

• 1 glavica luka

• 1 režnjić češnjaka

• 400 g pasirane rajčice

• 1 žlica origana

• 1 prstohvat šećera

• 250 g naribanog sira za gratiniranje

• 1 žlica ulja

• sol

• papar

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Skuhaj tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju, zatim ocijedi i ostavi sa strane.

2. Oguli luk, prereži pa nareži nasitno. Oguli i protisni češnjak.

3. U veću tavu stavi ulje pa propirjaj luk i češnjak. Dodaj mljeveno meso pa pirjaj oko 4-5 minuta.

4. Dodaj pasiranu rajčicu i dobro pomiješaj s mljevenim mesom.

5. Začini origanom, šećerom, solju i paprom te pirjaj oko 5 minuta.

6. U kalup za složenac stavi tjesteninu pa dodaj umak od mljevenog mesa. Pažljivo pomiješaj.

7. Na kraju  po tome obilato rasporedi naribani sir. Zatim stavi kalup na sredinu pećnice, peci 15-20 minuta pa posluži dok je toplo.

Nemoj bacati kore od oguljenog krumpira! Pogledaj kako da od njih napraviš prefino jelo

Posjeti Miss7.24sata.hr