Slavni francuski slastičar François Perret kreirao je novi keks koji nas neodoljivo podsjeća na Domaćicu

Instagram @ritzparislecomptoir
Vidi originalni članak
  • Francuske slastice uvijek su primamljive, a posebno u kombinaciji keksa i čokolade
  • Upravo jednu takvu osmislio je poznati francuski slastičar François Perret
  • Izgledom neodoljivo podsjeća na Domaćicu, a uskoro će ju svi moći isprobati u luksuznoj slastičarnici jednog od najprestižnijih hotela na svijetu Ritz Paris.

Slavni francuski pastry chef François Perret, zvijezda Netflixove serije 'The Chef in a Truck'  i glavni pastry chef u luksuznom Ritz Paris hotelu od 2016., na svojem je Instagramu objavio nekoliko video najava nove slastice koja nas neodoljivo podsjeća na jednu našu, točnije Domaćica kekse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by François Perret (@francoisperret)

Fini keks preliven mekom čokoladom koja se topi u ustima uskoro stiže u prodaju te će biti uvršten u stalnu ponudu te je samo još jedan razlog za sve obožavatelje slastica da posjete predivan Pariz.

Prefine kremaste i hrskave slastice u kombinaciji s voćem ili čokoladom samo su dio vrhunske slatke ponude koja se može isprobati u Ritz Paris Le Comptoir, gourmet slastičarskom dućanu jednog od najprestižnijih hotela na svijetu Ritz Paris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by François Perret (@francoisperret)

Life&style Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se doslovno topi u ustima

Osim novog keksa koji svi željno iščekuju, u Ritz Paris Le Comptoiru mogu se kušati kroasani, kolačići i pain au chocolat, kao i nekoliko vrsta poznatih francuskih slastica, poput tarta od smokava, hrskave pite od jabuka, mramornog kolača ili Ritz rižinog pudinga!

Priča chefa François Perreta i francuskih slastica jedna je od onih ispunjenih ljubavlju, emocijom i povezanošću koja je počela još u njegovom ranom djetinjstvu. Pastry chef François Perret vodi se filozofijom kako bi kolači trebali "izazivati užitak te biti primamljivi svim osjetilima: kolač mora stvoriti želju i probuditi osjetila. Njegovom se opojnom okusu moraš željeti vratiti, poput sretne uspomene u kojoj možeš beskonačno uživati." Svojim razigranim i nekonvencionalnim slastičarskim kreacijama, chef Perret poziva nas da ponovno otkrijemo čari djetinjstva.

Life&style Food Film Festival vraća se na Zrinjevac: Prava poslastica za ljubitelje filmske i gastro kulture

Posjeti Miss7.24sata.hr