Slatko savršenstvo u Toffifee torti: Za sve one kojima kutija malih okruglih slatkiša nije dovoljna
- Svi znamo za njih i svi volimo male, slatke okrugle Toffifee karamele
- Ovaj kolač pravi je slatki san spravljen od šlaga i poznatih malih pralina od karamela, oraha i nugata
- Donosimo ti recept za neodoljivu Toffifee tortu
Kako nam se bliže sve hladniji dani, uživanje u omiljenim slasticama pod pokrivačem i uz televiziju djeluju sve savršenije. A sigurno ćeš razveseliti sebe i ukućane s ovom finom, profinjenom, originalnom slasticom. Predlažemo ti da spraviš Toffifee tortu – sigurno će se tražiti komad više!
Sastojci za 12 komada
Za biskvit:
• 100 grama piškota
• 3 bjelanca
• 100 g šećera
• 3 žumanca
• 25 grama pšeničnog brašna
• 1 žličica prosijanog praška za pecivo
• 100 grama lješnjaka (mljevenih)
Za nadjev:
• 12 Toffifee pralina
• 600 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
• 2 vrećice želatine fix (za po 250 ml tekućine)
• 1 ½ prosijana žlica kakaa u prahu
Za premazivanje:
• 1 ½ žlica džema od marelica
Za ukras:
• 75 grama vrhnja za šlag (najmanje 30% masnoće)
• 10 Toffifee pralina
• kakao u prahu
Priprema
Za tijesto:
1. Grubo natrgaj piškote i sitno ih samelji u mikseru.
2. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 180 stupnjeva (vrući zrak: 160 stupnjeva).
3. Stuci čvrsti snijeg od bjelanaca, postupno dodaj 50 g šećera i tuci dok se šećer ne otopi. Dodaj žumanca, 3 žlice vruće vode i preostali šećer te miksaj najvećom brzinom oko 4 minute dok ne postane gusto i kremasto. Stavi na to snijeg te pažljivo umiješaj.
4. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo, umiješaj mrvice piškota i lješnjake. Stavi to na kremu od jaja te pažljivo umiješaj lopaticom.
5. Stavi tijesto za tortu u kalup (promjera 20–22 cm, namašćen, prekriven papirom za pečenje) i zagladi. Stavi kalup na rešetku u zagrijanu pećnicu. Peci oko 30 minuta.
6. Izvadi kalup te ostavi da se biskvit hladi (u kalupu).
Za nadjev:
7. U međuvremenu sitno nasjeckaj Toffifee. Stuci vrhnje dok se gotovo ne stvrdne u šlag. Zatim postupno dodaj želatinu i dalje tuci dok se vrhnje ne stvrdne.
8. Umiješaj nasjeckani Toffifee u dvije trećine šlaga, pomiješaj preostali šlag i kakao u prahu. Stavi čokoladni šlag u slastičarsku vrećicu (s nastavkom promjera 12 mm).
9. Izvadi biskvit iz kalupa i ukloni papir za pečenje. Prereži biskvit dvaput vodoravno. Donji biskvit stavi na pladanj za tortu i okruži visokim prstenom za tortu. Na donji biskvit istisni prsten od čokoladnog šlaga širine i visine oko 3 cm. Preostali čokoladni šlag stavi u hladnjak. Po sredini biskvita stavi pola Toffifee šlaga te zagladi. Na to stavi srednji biskvit te lagano pritisni.
10. Na biskvit sada stavi oko pola preostalog Toffifee šlaga, a na to preostali biskvit. Propasiraj marmeladu te premaži njome biskvit. Premaži po sredini krug od preostalog Toffifee šlaga. Rub gornjeg biskvita ukrasi preostalim čokoladnim šlagom. Stavi tortu na tri sata u hladnjak. Makni prsten od torte.
11. Za ukrašavanje stuci vrhnje u šlag. Njime premaži rub torte tako da još uvijek možeš vidjeti pojedine slojeve. Prije posluživanja tortu ukrasi Toffifee pralinama i pospi kakaom.