Slatki recept za hladne dane: Prefini i sočan kolač od crnog vina s kruškama
- Ukusan kolač od crnog vina idealan je za zimsko vrijeme
- Osim što je sočan i ukusan, ima i finu voćnu notu od krušaka
- Donosimo ti recept za kolač koji će oduševiti i najzahtjevnije goste
Slatke delicije uvijek su dobrodošle u hladno doba, poput ovog rajskog kolača od crnog vina. Ne samo da je super čokoladan i ima sočnu jezgru, nego mu kruške daju i prekrasan voćni okus – fantastično! Najbolje je odmah isprobati i uživati u slastici uz šalicu kave ili čaja.
Sastojci:
• 625 g krušaka
• 250 g brašna
• 250 g mekog maslaca
• 200 g šećera
• 4 jaja
• 1 paketić vanilin šećera
• 1 paketić praška za pecivo
• 2 žlice kakaa u prahu
• 1 žličica cimeta
• 120 g naribane čokolade (za kuhanje)
• 150 ml crnog vina, plus 4 žlice za namakanje
• šećer u prahu za posipavanje
Ovo je najbolji trik koji smo vidjeli za pravilnu i jednostavnu upotrebu papira za pečenje
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) te namasti okrugli kalup za tortu (promjera oko 30 cm). Oguli kruške te nareži na kockice.
2. Za tijesto stavi maslac u zdjelu i miješaj ručnim mikserom dok ne postane glatko. Postupno dodaj šećer i vanilin šećer uz stalno miješanje dok se sve ne poveže.
3. Jedno po jedno jaje umiješaj u smjesu (oko 30 sekundi miksaj najvećom brzinom).
4. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao, a zatim kratko umiješaj u smjesu maslaca naizmjenično s naribanom čokoladom i crnim vinom (na srednjoj jačini). Zatim pažljivo umiješaj kockice kruške.
5. Tijesto ravnomjerno izlij u kalup za tortu i zagladi ga. Zatim peci u donjoj trećini pećnice oko 40 minuta.
6. Po vrućem kolaču kistom raspodijeli 4 žlice crnog vina.
7. Kolač ostavi da se potpuno ohladi pa prije posluživanja pospi šećerom u prahu.