Slatka eksplozija: Dvostruko čokoladna pita s lješnjacima kao stvorena je za sve hedoniste

Instagram @halfbakedharvest
Vidi originalni članak
  • Koristite li tamnu čokoladu, pita će biti nešto rustikalnija dok će mliječne čokolade donijeti slađe okuse
  • Umjesto keksa, podlogu napravite od lješnjaka, a zatim dodajte bogatu čokoladnu kremu i oduševite se divnim i tako jednostavnim spojem
  • Imamo odličan recept za ovu super čokoladnu deliciju koja će oduševiti sve slatkoljupce

Podloga od lješnjaka dat će divne orašaste okuse, dok će krema, koja se priprema lakše nego što možete zamisliti, biti glavni čokoladni element ove pite. Koristiš li tamnu čokoladu, pita će biti nešto rustikalnija dok će mliječne čokolade donijeti slađe okuse. 

Kao kontrast silnoj čokoladi, na vrh dodajte tučeno slatko vrhnje, a imaš li u kuhinjskom ormariću kokosovo mlijeko, ono će biti još slađi, ali i laganiji dodatak ovoj super čokoladnoj deliciji.

 

Life&style Domaća puding pita: Još slasnija verzija američkog klasika koja osvaja okusom

 

Za podlogu:

  • 350 g lješnjaka
  • 50 g šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice maslaca

Za čokoladnu kremu:

  • 130 g šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica soli
  • 4 žumanjka
  • 3 šalice mlijeka
  • 200 g čokolade
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka ili slatko vrhnje

Life&style Medena pita: Neodoljiva slastica koja miriše na bakinu kuhinju i osvaja punim okusom meda

Postupak pripreme:

  1. Lješnjake tostirajte, očistite, ohladite, pa ih ubacite u blender i usitnite u blenderu.
  2. Kada su usitnjeni, u blender ubacite šećer i kakao u prahu, blendajte pa istresite u kalup za pitu i dodajte rastopljeni maslac.
  3. Prstima utisnite i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, podloga neka se peče oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.
  4. Za to vrijeme pripremite kremu tako da u posudu debljeg dna ubacite šećer, brašno, sol, žumanjke i dobro ih pomiješajte.
  5. Stavite na laganu vatru i dodajte mlijeko. Kuhajte uz stalno miješanje.
  6. Krema ne smije proključati, a kada se pojave prvi mjehurići, smanjite vatru, miješajte još minutu, pa maknite s vatre.
  7. U kremu dodajte čokoladu, maslac i vaniliju.
  8. Kremu prekrijte plastičnom folijom tako da je prislonite izravno na kremu kako se na njoj ne bi stvorila kožica, a zatim ju spremite u hladnjak na barem jedan sat.
  9. Na podlogu od lješnjaka dodajte kremu.
  10. Gusti dio iz konzerve kokosovog mlijeka ili slatko vrhnje izmiksajte i premažite preko čokoladne kreme.
  11. Poslužite ohlađeno.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr