Topla atmosfera i medeni mirisi koji dopiru iz pećnice prvo su što ova divna medena pita priziva u nama. Kako bi pripremila ovaj dobro poznati kolač bit će ti potrebno nešto vremena, volje i puno meda. Svaka utrošena minuta na kraju će se itekako isplatiti jer će tvoje nepce biti i više nego zadovoljno ovim nježnim desertom.
Sastojci:
Za kore:
- 200 g glatkog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 4 žlice mlijeka
- 4 žlice meda
- 50 g otopljenog maslaca
- 2 žličice sode bikarbone
- 1 jaje
- Prstohvat cimeta
Za kremu:
- 400 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 5 žlica griza ili glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 200 g maslaca
Priprema:
- Maslac, mlijeko, med i šećer ubaci u posudu, stavi na laganu vatru i miješaj dok se šećer ne otopi. Pazi da ne zagori.
- U posudu dodaj brašno, cimet, sodu bikarbonu i jedno razmućeno jaje.
- Umijesi tijesto i pusti ga da odmori oko pola sata.
- Tijesto podijeli na nekoliko jednakih dijelova, ovisno o broju kora koji želiš dobiti i veličini kalupa.
- Kore razvaljaj na tanko, pazi da ne popucaju pa ih peci na papiru za pečenje na 180 stupnjeva Celzijevih oko pet minuta.
- Za kremu je potrebno zagrijati mlijeko, šećer, vanilin šećer i med pa dodati griz ili brašno.
- Kuhaj na laganoj vatri dok ne postane gušće pa makni s vatre.
- Ohladi smjesu, dodaj maslac i izmiksaj mikserom.
- Kore premaži kremom, pusti da se pita ohladi i posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.