Sladoled poslužen u limunu odmah nas asocira na Italiju, a sada ga možemo probati i u Zagrebu

Instagram @mangiapaninoteka
Vidi originalni članak

Ako ovog ljeta tražiš nešto osvježavajuće, fotogenično i s daškom Italije – zaustavi se u Mangia Paninoteci. Tamo možeš probati limoncello sladoled poslužen u pravom limunu. Ne samo da je preukusan, nego i izgleda wow. Ovaj fora način posluživanja sladoleda dolazi iz južne Italije, točnije s obale Amalfi i otoka poput Caprija, gdje se limun koristi u svim mogućim oblicima, od likera do deserta, a upravo je posluživanje sladoleda u limunovoj kori dio te duge mediteranske tradicije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mangia Paninoteka (@mangiapaninoteka)

Life&style Za ovaj domaći sladoled trebaju ti samo 3 sastojka, ali ne i aparat za sladoled. Gotov je za par minuta

Osim što limun prirodno hladi i čuva aromu sladoleda, ovakav način serviranja daje mu dozu autentičnosti i šarma koji nas instantno teleportira na talijansku rivijeru. Fora je jer spaja ono najbolje: domaći sladoled s okusom limoncella i održiv, prirodan 'tanjur' koji izgleda savršeno na fotkama, a još bolje u stvarnosti. Mangia je s ovim sladoledom predstavila pravo ljetno osvježenje s talijanskim twistom koje jednostavno moraš probati.

Posjeti Miss7.24sata.hr