Sladoled poslužen u limunu odmah nas asocira na Italiju, a sada ga možemo probati i u Zagrebu
- Mangia Paninoteka ovog ljeta nudi limoncello sladoled poslužen u pravom limunu, savršeno osvježenje koje dolazi iz južne Italije
- Osim što limun prirodno hladi i čuva aromu, ovakav način serviranja izgleda sjajno, te miriše na Mediteran
- Pročitaj više: Mangia Paninoteka ima novu talijansku poslasticu: Pasticciotto je kolačić od prhkog tijesta s prefinom kremom
Ako ovog ljeta tražiš nešto osvježavajuće, fotogenično i s daškom Italije – zaustavi se u Mangia Paninoteci. Tamo možeš probati limoncello sladoled poslužen u pravom limunu. Ne samo da je preukusan, nego i izgleda wow. Ovaj fora način posluživanja sladoleda dolazi iz južne Italije, točnije s obale Amalfi i otoka poput Caprija, gdje se limun koristi u svim mogućim oblicima, od likera do deserta, a upravo je posluživanje sladoleda u limunovoj kori dio te duge mediteranske tradicije.
Osim što limun prirodno hladi i čuva aromu sladoleda, ovakav način serviranja daje mu dozu autentičnosti i šarma koji nas instantno teleportira na talijansku rivijeru. Fora je jer spaja ono najbolje: domaći sladoled s okusom limoncella i održiv, prirodan 'tanjur' koji izgleda savršeno na fotkama, a još bolje u stvarnosti. Mangia je s ovim sladoledom predstavila pravo ljetno osvježenje s talijanskim twistom koje jednostavno moraš probati.