Sedma umjetnost na zagorskim bregima: kreće još jedan Tabor, s 900 minuta filmskog programa

Instagram @darac186 Foto: Instagram @darac186
Vidi originalni članak
  • Pred nama je 22. izdanje najposebnijeg filmskog festivala smještenog u dvorcu Veliki Tabor, a održat će se ove subote i nedjelje - 6. i 7. srpnja
  • Kao i svake godine, i ovoga nas puta očekuje mnoštvo izvrsnih filmova koji će se boriti za titulu najboljih, točnije čak 900 minuta filmskoga programa
  • A dodamo li k tome i zanimljivu radionicu  te odlične glazbene nastupe, jasno je zašto nam je Tabor Film Festival jedan od najdražih

Filmovi su razonoda u kojoj rado uživamo uvijek i posvuda, no gledanje na velikom filmskom platnu smještenome usred kakve bajkovite kulise pod zvjezdanim nebom iskustvo je koje nam je posebno privlačno i drago. A dodamo li k tome i zanimljivu radionicu  te odlične glazbene nastupe, jasno je zašto nam je Tabor Film Festival jedan od najdražih.

Pred nama je 22. izdanje najposebnijeg filmskog festivala smještenog u dvorcu Veliki Tabor, a održat će se ove subote i nedjelje - 6. i 7. srpnja. Kao i svake godine, i ovoga nas puta očekuje mnoštvo izvrsnih filmova koji će se boriti za titulu najboljih, točnije čak 900 minuta filmskoga programa.

Life&style Dvorišta, Ljeto kod Matoša, Zmajevo... evo koja su sve fantastična događanja na otvorenom pred nama!

Diana Nenadić, novopečena selektorica TFF-a i naša poznata filmska kritičarka, primila se nimalo jednostavnog zadatka te je odabrala filmove za nacionalni i međunarodni program koji su stizali sa svih strana svijeta - njih 74 u natjecateljskom programu iz 33 zemlje i Hrvatske. 

Među premijernim naslovima našli su se jedan berlinski laureat te višestruko nagrađivani dokumentarac, prošlogodišnji portugalsko-švicarski kandidat za Europsku filmsku nagradu, filmovi iz Locarna, Annecyji, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s mnogih drugih svjetskih festivala, a u hrvatskoj su konkurenciji dva premijerna naslova.

Filmove se tijekom oba dana festivala gleda već od 10 ujutro pa sve do ponoći, a prava poslastica čeka nas već uoči otvorenja - projekcija dobitnika Zlatne palme u Cannesu, film 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' Nebojše Slijepčevića, dok će ovogodišnje izdanje zatvoriti briljantni novi film Borne Armaninija 'Trenuci izazova' koji je od početka ove godine već osvojio 5 festivalskih nagrada!

Life&style Još jedno ljetno kino u Zagrebu! U dvorištu kafića Pri nami gledamo filmove skroz do rujna

Za one koji se natječu, najiščekivanije trenutke donosi sama završnica kada će se dodijeliti Veronikine lubanje za hrvatsku i međunarodnu konkurenciju, kao i posebna priznanja žirija te Vox Veronicae koju dodjeljuju gledatelji, a budući da je Tabor i ove godine posvećen edukaciji, profesorica sa Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku Tamara Bilankov održat će besplatnu radionicu za sve zainteresirane osnovnoškolce koji će snimati svoje filmove mobitelom. 

Filmski vikend začinjen je odličnim koncertima - u subotu će posjetitelje zabavljati Nina Herr, dok će u nedjelju amtosferu do usijanja dovesti Mangroove, a za sve one koji i ove godine žele iskusiti baš sve što Tabor nudi, organiziran je kamp s toaletima i tuševima.  Ništa manje zabavna opcija nisu ni jednodnevni izleti, a osim odlaska automobilom u vlastitom aranžmanu, nude nam se i besplatni autobusi Presečki koji polaze prema redovnom redu vožnje s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Svi ostali detalji o programu i mogućnostima prijave za sjedeća mjesta za projekcije, mjesta za šator, besplatan prijevoz i filmsku radionicu čekaju nas na službenim stranicama festivala

 

Posjeti Miss7.24sata.hr