Savršena zimska slastica: palačinke s okusom medenjaka oduševit će i velike i male!

Shutterstock Recept za blagdanske palačinke s okusom medenjaka
Vidi originalni članak
  • Jesi li već u veselom božićnom raspoloženju? Još nisi? Pa što se čeka?
  • Za blagdane nas vežu i mnogi fini okusi: medenjaka, fritula, kuhanog vina, vanili kiflica...
  • Stoga imamo pravi recept za tebe: ukusne palačinke s okusom medenjaka

I ljubitelji palačinki i Božića doći će na svoje s ovim receptom! Palačinke s okusom medenjaka idealan su zimski doručak. Genijalnog su slatkastog okusa i pojačavaju iščekivanje Badnje večeri. Osim toga, pripremaju se u kratkom roku i mogu se uživati s medom, sirupom od agave ili nekim voćnim sirupom. 

Sastojci:

• 1 žlica začina za medenjake

• 2 jaja

• 150 g brašna

• 1 puna žličica praška za pecivo

• 1 puna žlica kakaa u prahu

• 250 ml mlijeka

• 2 žlice meda

• 1 žlica šećera

• 1 prstohvat morske soli

• ulje za tavu

• preljevi (voćni, šećer u prahu, med, sirup ili sirup od agave)

Opcionalno: kalup za kekse

Postoji odličan razlog zašto bi u tijesto za palačinke svaki put trebala dodati i malo piva

Life&style Najbolja smjesa za palačinke: Recept iz kuhinje naših baka uz nekoliko bitnih trikova i savjeta

Priprema

1. U prvom koraku umiješaj sve sastojke u tijesto i ostavi da odstoji desetak minuta.

2. Stavi malo ulja u tavu. Dodaj male količine tijesta za palačinke u tavu. Neobavezno: stavi kalupe za kekse u tavu, drži ih jednom rukom i ulij tijesto u kalup za božićne kekse. Kalup mora biti od metala! Za držanje kalupa možeš koristiti rukavicu za pećnicu.

3. Palačinke se ne smiju peći dulje od 1½ minute sa svake strane, a zatim se mogu pažljivo izvaditi iz kalupa i okrenuti.

4. Gotove palačinke možeš poslužiti na tanjuru sa šećerom u prahu, sirupom, medom ili voćem. Dobar tek!

Savjet: možeš napraviti i više klasičnih palačinki, a zatim izrezati božićne figure u raznim oblicima.

Posjeti Miss7.24sata.hr