S ovim ultimativnim trikom za čišćenje zagorenog posuđa nećeš više gubiti vrijeme i živce kod sudopera

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kulinarske pustolovine za mnoge su odličan način opuštanja, ali ponekad stvari mogu krenuti niz brdo
  • Zagorena tava nije nešto što se uklapa u dobar scenarij, ali i za to postoji lijek
  • U svojoj kuhinji zasigurno imaš sastojke za vrlo jednostavan i sasvim zagarantiran način spašavanja tave ili lonca

Baš ti nije bio tvoj dan i ono što je trebao biti savršen obrok pretvorilo se u žaljenje nad uništenim posuđem? Samo pogled na zagorenu tavu ili lonac može te baciti u beznađe. Ako si pomislila na minute i minute neumoljivog ribanja ili si možda pomislila baciti tavu u smeće, to ne mora biti tako. Uz ovaj jednostavan trik, zagoreno posuđe možeš spasiti i vratiti mu puni sjaj do pripreme sljedećeg obroka. Uz malo vode i tekućine za posuđe vrlo lako možeš sanirati posljedice totalnog fijaska na štednjaku. Uspjeh zagarantiran! 

Kućni savjeti Šteta... Navike koje svi ponavljamo, a kojima brzo uništavamo tave s neprijanjajućim dnom

Prvi korak

Zagoreno posuđe napunite vrućom vodom i dodajte deterdžent za pranje suđa. Postavite tavu ili lonac na plamenik i pustite da uzavri. 

Drugi korak

Pustite da voda s deterdžentom ključa barem 15 minuta. Ako je zaprljanje teže, vrijeme možete produžiti. Za to vrijeme lopaticom koja je sigurna za vaše posuđe lagano prelazite po dnu posude kako bi se zagoreni dijelovi odvojili. 

Treći korak

Kada si sigurna da si otklonila sve zagorene ostatke, posuđe makni s plamenika te isprazni sadržaj. Posuđe dobro očisti spužvicom, a ukoliko je tvoje posuđe napravljeno od specijalnog materijala upotrijebi odgovarajuće čistače. 

Kućni savjeti Mnogi griješe, a ti? Znaš li kako se pravilno slaže posuđe u perilicu

Osim zagorenih ostataka na ovaj način uklonit ćeš i sve ostale zaostatke koje su se nakupili tijekom korištenja posuđa. Ipak, ako je zagorijevanje hrane došlo do najvišeg stupnja, nakon primjene ovog trika mogu ostati malo zamjetne diskoloracije. 
Kako bi sasvim očuvala svoje posuđe možeš poduzeti mjere predostrožnosti tijekom kuhanja. Najbolje je kuhati na srednjoj i nižoj razini plamena. Ako je pak za vašu kulinarsku deliciju potrebna vrlo visoka temperatura najbolje da upotrijebiš posuđe s neprianjajućim dnom. Svakako, ne zaboravi uživati u kuhanju!

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr