S ovim tajnim trikom kojeg su izmislili studenti dobit ćeš pri pečenju zaista savršeno hrskav krumpir

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Tko ne voli fino pržen, mirisan, hrskav, slastan krumpir?
  • Engleski studenti razvili su matematičku formulu kako će uspjeti savršeno pržen krumpir 
  • Naime, to će biti lako ako koristiš ovaj trik…

Studenti Sveučilišta Essex i Samuel Whitebread School u engleskom Bedforshireu razvili su metodu kako spraviti savršeni prženi krumpir. Pri tome su uzeli prosječne mjere jednog krumpira te izračunali pod kojim se kutom treba narezati kako bi prženi krumpir ispao maksimalno hrskav. 

Rezanje pod 30 stupnjeva 

Jednostavno objašnjenje: nemoj rezati krumpir vertikalno, nego ukoso. Tako da je gornja površina ploški veća. S tom tehnikom rezanja će se gornja površina krumpira povećati za 65 posto te tako ponuditi više površine koja nakon prženja u tavi može biti fino hrskava. 

Kućanski trikovi Znamo najbrži i najjednostavniji način da skuhaš krumpir

Prženje u maslu

Za savršeni okus i optimalnu hrskavost, ugrij dosta masla u velikoj tavi te poprži (ranije skuhane) ploške krumpira. Nemoj previše okretati kako se krumpir ne bi raspao.  

via GIPHY

 

Posjeti Miss7.24sata.hr