Recept za voćnu tortu koja se spravlja superbrzo – idealno za sve kojima se baš ne peku kolači

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Postoji li torta koja se brzo spravlja, ne treba se peći i još je jako ukusna?
  • Da, doista postoji!
  • A mi imamo recept za takvu tortu!

Torte ne moraju uvijek biti komplicirane i složene. To dokazuje ova brza torta s kremom od svježeg sira i biskvitom od keksa.

Ova voćna brza torta savršena je alternativa za sve koji ili nemaju vremena ili volje peći kolače, ali ipak žele gostima poslužiti neku domaću slasticu – naravno, nadasve ukusnu. Plus: ova torta ne mora u pećnicu!

Sastojci

• 200 g keksa (npr. Petit ili Leibniz)

• 100 g maslaca

• 100 g mascarpone sira (light)

• 250 g malomasnog svježeg sira

• 50 g šećera u prahu

Ukusno Jednostavno i jako ukusno - torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući

• 250 g Rama Cremafine

• 1 pakiranje učvršćivača za šlag

• 100 g malina

• 50 g borovnica

• 2 žličice soka od limuna

Pribor za pečenje

• okrugli kalup promjera 20 cm (ili veći)

• ručni mikser

• valjak za tijesto

Priprema

1. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje pa izvaljaj valjkom za tijesto da ih maksimalno usitniš.

2. Zatim stavi 100 g maslaca da se polako rastopi u loncu, umiješaj mrvice od keksa te sve dobro pomiješaj da nastane kompaktna smjesa.

3. Stavi mješavinu keksa i maslaca u kalup za tortu, pritisni na dno te čekaj da se stvrdne u hladnjaku.

4. Zatim pomiješaj Ramu Cremafine s učvršćivačem za šlag s pomoću miksera.

5. Potom pomiješaj svježi sir i 2 žlice soka od limuna, dodaj mascarpone i šećer u prahu te zatim umiješaj i šlag.

6. Sada izvadi kalup iz hladnjaka te raspodijeli po biskvitu pola kreme.

Life&style Poslije Snickers Cheesecakea nećeš poželjeti napraviti niti jednu drugu tortu, imamo super recept!

7. U preostalu kremu dodaj maline (mogu biti zamrznute, ali ih odmrzni prije korištenja) te sve oprezno pomiješaj najsporijom brzinom miksera.

8. Zatim stavi kremu od malina na sloj kreme od sira te fino zagladi.

9. Stavi tortu u hladnjak te ostavi da odstoji barem dva sata.

10. Prije posluživanja možeš na tortu staviti još nekoliko malina te borovnice.

Posjeti Miss7.24sata.hr