Recept iz bakine kuhinje: U čaj treba dodati ruma, a evo i zbog čega...

Vidi originalni članak
  • Sezona prehlada samo što nije počela. Virus gripe je bio poprilično snažan prošle godine, a svi oni koji se ne budu cijepili, strepit će i ove.
  • Ali umjesto da bacaš novac na kojekakve neprovjerene 'lijekove' u ljekarni, sjeti se bake, mame, dobre tete.
  • Ovaj čaj je lijek iz bakine kuhinje, a osim što pomaže u borbi protiv viroza, jako je ukusan i smirujući

Jedan od najvažnijih boraca protiv virusa prehlade je odmor. Odmoren organizam je jači, što znači da nam je kad smo prehlađeni potreban zdrav san. Možeš popiti tabletu za spavanje, dakako, ali dobar čaj s puno ruma, whiskeya ili čak rakije, pomoći će jednako, a možda i prirodnije, nakratko će ti ublažiti simptome prehlade i blaženo ćeš zaspati. Ujutro se nećeš osjećati grogi kao od nekih lijekova za spavanje, a popit ćeš premalo alkohola za mamurluk.

U formi Istraživanje je potvrdilo: ovaj čaj uspješno topi masnoću na trbuhu

Čaj s rumom ljudi su desetljećima koristili kao 'lijek' koji će ih ugrijati, opustiti, pomoći kod onih bolova u kostima koje donosi gripa ili jaka prehlada. Svi znamo da je i to lijek iz bakine kuhinje baš kao i jaka kokošja juha, a mislili smo da je sve to skupa djelotvorno jer nam naš mozak kaže da će nam pomoći, a ne zato jer je i znanost to potvrdila.

via GIPHY
 

No, alkohol u rumu ili whiskeyju pomaže da zaspemo, ali isto tako djeluje protiv infekcije i mikroorganizama!

Alkohol proširuje krvne žilice pa se žlijezde koje proizvode slinu lakše nose s infekcijom - a u kombinaciji s ljekovitim biljkama u čaju, s malo meda i limuna te vrućom parom kojom se 'inhaliramo' dok pijemo čaj, dobijamo sjajnu kombinaciju za prvu pomoć protiv prehlade.

Kad to svoje divno piće popijemo, već ćemo se osjećati bolje, nešto ćemo lakše disati, prispavat će nam se... Jutro će biti sretnije od večeri.

Jedna važna opaska: kao i kod svakog lijeka koji uključuje alkohol, važna je prava mjera. Jedan takav 'jaki čaj' pomaže da zaspemo i ujutro se osjećamo koliko toliko odmorni i osvježeni, ali ako pretjeramo, nećemo si priuštiti san koji liječi i mogli bi se probuditi s još gorim simptomima. Dakle, drži se jednog čaja s rumom, ne pretjeruj!

Beauty Ovaj čaj dat će predivan sjaj tvojoj kosi, a recept je vrlo jednostavan

Naš recept za idealni lijek iz vlastite kuhinje

* 2 dcl kipuće vode

* jedna vrećica biljnog čaja s đumbirom ili brusnicom, šipkom, limunom...

* 30 ml dobrog jakog ruma ili whiskeyja

* žlica meda

* jedna kriška limuna

Pusti da vrećica s čajem odstoji od 2 do 3 minute u kipućoj vodi. Izvadi je i baci, dodaj med i promiješaj. Dodaj rum ili whiskey, malo limuna. Prinesi nosu, udahni, pijuckaj polako.

Praktično Pomoću trika s čajem tenisice će ti biti mirisne čak i tijekom ljetnih mjeseci

Posjeti Miss7.24sata.hr