Prvi trailer za drugi dio filma 'Dina' oduzima dah: Timothée Chalamet jaše divovskog pješčanog crva

WarnerBros Timothee Chalamet
Vidi originalni članak
  • Film 'Dina 2', koji se temelji na drugoj polovici prvog romana iz serije kultnih knjiga 'Dina' Franka Herberta, završila je snimanje u prosincu 2022.
  • Međutim, film bi trebao biti objavljen tek krajem godine, a glumačka ekipa i više je nego impresivna
  • Obzirom na jako dobre kritike prvog dijela, fanovi jedva čekaju vidjeti nastavak priče, a zasad će se morati zadovoljiti prvim najavnim videom

Glumac Timothée Chalamet preuzeo je svoje pravo mjesto kao Muad'Dib, prorok Fremena u prvom traileru za film 'Dina: Drugi dio'.

„U prvom filmu Paul Atredis je još mlad i uči... sada doista vidimo kako Paul Atreides ovdje postaje vođa“, rekao je Chalamet na CinemaConu, komentirajući prvi teaser za znanstveno-fantastični ep 'Dina 2'.

Life&style 'White Bird': Helen Mirren i Gillian Anderson zvijezde su obećavajućeg prednastavka hit filma 'Čudo'

A s tom novootkrivenom snagom dolazi i uzbuđenje jahanja golemih pješčanih crva koji nastanjuju udaljeni planet na kojem se odvija radnja 'Dine' (nešto je zadivljujuće oživljeno u novoj snimci).

Kad smo posljednji put vidjeli Paula Atreidesa u filmu, on i njegova majka, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), pobjegli su u pustinju Arrakis, nakon što ih je izdao barun Vladimir Harkonnen. 

Nakon što su ga prihvatili Fremeni, autohtoni stanovnici planeta, Paul je sada u potpunosti dio pokreta otpora. Kao znak toga koliko se toga promijenilo, Paulove oči sada su ledeno plave, baš kao i ostatku Fremena (pretjerana konzumacija začina, psihotropne droge koja daje povećanu svijest, uzrok je dramatično obojenih očiju). Kao što ljubitelji knjige Franka Herberta znaju, Paul je blagoslovljen/proklet vizijama budućnosti, što mu daje veliku moć.

To nisu jedine promjene, Zendayin lik Chani, periferna figura u prvom filmu, sada je spremna za rat i preuzima puno važniju ulogu. A Ferguson je ostavila svoje kraljevske običaje iza sebe, izgleda puno oštrije, premda je prekrivena tetovažama na licu. Zendaya kaže da će film istražiti rastuću vezu između Paula i Chani. „Ovo je još uvijek samo dvoje mladih ljudi koji pokušavaju odrasti, zaljubiti se i živjeti“, rekla je publici na CinemaConu.

Denis Villeneuve režirao je film 'Dina: Drugi dio', koji vraća Josha Brolina, Davea Bautistu i Javiera Bardema te predstavlja nove likove koje tumače Austin Butler (na sebi ima kredastu šminku) i Florence Pugh kraljevskog izgleda. Villeneuve je cijeli film snimio IMAX kamerama. Također je rekao da je napravio nove setove kako bi „izbjegao ponavljanje“.

„Otišli smo na sve te nove lokacije... sve je novo u filmu“, obećao je Villeneuve.

'Dina: Drugi dio', koji su producirali Legendary i Warner Bros., trebao bi biti objavljen 3. studenog 2023. Warner Bros. je prikazao snimku tijekom predstavljanja vlasnicima kina. Također je podijelio snimke i trailere iz filmova 'Barbie', 'The Flash' i nastavaka filmova 'Aquamana' i 'Časna'. 

Life&style Romantične komedije vratile su se na velika vrata, a ovo je najboljih 8 od početka godine

Posjeti Miss7.24sata.hr