Pronašli smo super knjige za plažu i vruća ljetna popodneva

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Bilo da planiraš odlazak na more, bilo da ljetnu sparinu provodiš na kauču iza spuštenih roleta, uvijek se nameće pitanje kako se zabaviti
  • Knjiga je uvijek dobar izbor, a ujedno i vjeran suputnik pri odlascima na plažu ili izležavanju u ležaljci u hladu
  • Izbor je uistinu velik, a mi smo za tebe odabrale šest sjajnih naslova koje i same ovo ljeto nosimo na plaže

 

Dobra knjiga je uz zaštitnu kremu, šešir i ručnik jedan od glavnih predmeta koje možemo pronaći u svakoj torbi za plažu. Naravno, da bi se podružile s knjigom nije potrebno da odemo na plažu, već u dobrom štivu možemo uživati i u ugodnom ozračju vlastitog doma. Jer ljeto je ionako stvoreno za potpunu relaksaciju i užitak, kad god je to moguće. Izbor je uistinu velik, a mi ti donosimo šest sjajnih naslova koji su naši ovoljetni favoriti.

Make up tajne Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

 

 

George R. R. Martin: Vatra i krv 

Znamo kako je završilo... No kako je počelo? Obožavatelji djela Georgea R. R. Martina koji već mjesecima željno iščekuju izlazak hrvatskog izdanja knjige Vatra i krv napokon su došli na svoje! Početkom srpnja u nakladi Lumen izdavaštva izlazi najiščekivanija knjiga godine: novi roman planetarno popularnog pisca koji je oduševio mnoge generacije čitatelja serijalom Pjesma Leda i Vatre, po kojem je snimljena i hvaljena HBO-ova serija 'Igra prijestolja'.  

"Vatra i krv" govori o onome što je prethodilo svemu, 300 godina prije 'Igre prijestolja', kad su Zapadne Zemlje osvojili vladari zmajeva Targaryeni – zacijelo najintrigantnija plemićka obitelj iz Martinova fascinantnoga svijeta. Raskošan poput Gibbonove Povijesti propasti i pada Rimskog Carstva, Vatra i krv prvi je svezak konačne dvodijelne povijesti kuće Targaryen koji čitateljima daje posve novo razumijevanje dinamične, često krvave, ali uvijek intrigantne  povijesti Zapadnih Zemalja. Martinova veličanstvena kronika opremljena je s osamdeset novih crno-bijelih ilustracija koje je izradio Doug Wheatley, poznati strip crtač, ilustrator i dizajner. 

Kerry Fisher: Poslušna žena

Triler "Poslušna žena" donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju. Šokantan, uzbudljiv i potpuno nepredvidiv, zaokupit će te od prve stranice. Biste li pristali na sve zbog muškarca kojeg volite? Čak i kad znate da je učinio nešto jezivo? Larin život samo je naizgled savršen. Njezin suprug Massimo jako je zgodan i uspješan u poslu, sinčić Sandro prekrasno je dijete, a dom im je kao iz bajke. No Lara zna nešto o Massimu. Nešto što ne smije nikome reći jer bi njihov život mogao biti upropašten. On bi izgubio posao, oni bi izgubili ugled, a možda i sina. Ta će tajna Laru pretvoriti u zatočenicu vlastitog braka.

Maggie se udala za Massimova brata Nicoa i živi s njim unatoč neugodnostima koje joj priređuje njegova kći iz prvog braka. I ona, baš kao i Lara, saznat će najmračnije tajne svojega supruga. Jednog će dana pronaći pismo koje će joj otkriti šokantnu tajnu o Nicovoj prvoj supruzi. Treba li Maggie tu tajnu podijeliti s njim ili će procijeniti da je za njihovu ljubav bolje da je on nikada ne sazna.

knjige Zbog njih volimo čitati - 5 (zasad) natraženijih knjiga u ovoj godini

C. W. Gortner: Carica Romanovih

Ova raskošna, uzbudljiva i nadasve tragična priča o posljednjim godinama dinastije Romanov, utemeljena na arhivskim dokumentima, očarat će sve ljubitelje povijesnih romana. Skupocjene palače i saloni Sankt Peterburga, kočije od zlata i kristala, krzna od hermelina i carska kruna Romanovih... potom bojišnice Prvoga svjetskog rata i boljševička čizma, a na kraju i pad Ruskoga Carstva - životna je to priča Marije Fjodorovne, ruske carice koja je pokušala spasiti Carstvo.


Priča o majci posljednjeg ruskog cara Nikole II., o njezinoj ljubavi i boli u prevratničkim desetljećima Ruskoga Carstva, ostavlja čitatelje bez daha.  
Djelo Carica Romanovih jedno je u nizu izvrsnih povijesnih romana koje je C. W. Gortner posvetio vladarskim obiteljima Tudor, Medici i Borgia, ali i hollywoodskim zvijezdama poput Marlene Dietrich. 

Isabel Allende: Japanski ljubavnik

Godina je 1939. Nad Poljskom se nadvija sjena nacizma i mladu Almu Belasco roditelji šalju na sigurno, u tetinu raskošnu palaču u San Franciscu. Dok ostatak svijeta nezaustavljivo srlja u rat, Alma upoznaje Ichimeija Fukudu, mirna i povučena sina obiteljskog vrtlara Japanca. Među njima se, daleko od tuđih očiju, rađa nježna ljubavna veza.Nakon japanskog napada na Pearl Harbor, sudbina okrutno razdvaja dvoje mladih. Poput tisuća američkih Japanaca, Ichimei će s obitelji završiti u logoru pod upravom američke vlade. Alma i Ichimei sretat će se cijeli život, svaki put u drukčijim okolnostima, ali svoju će ljubav skrivati do samoga kraja.

Roman "Japanski ljubavnik" Isabel Allende u široku rasponu obuhvaća nekoliko generacija i kontinenata, bavi se pitanjima identiteta, napuštanja, otkupljenja i nedokučivim utjecajem sudbine. Napisan s velikom pomnjom prema povijesti i vjerodostojnim uvidom u duševne borbe likova, po čemu je Isabel Allende glasovita još od slavnog prvijenca "Kuća duhova", ovaj je roman duboko dirljiva posveta stalnosti ljudskog srca u vječnim previranjima svijeta.

Life&style Pitali smo domaće zvijezde koji im je omiljeni lik iz knjige? Evo što su nam odgovorili...

Terry Pratchett: Zimnik

Knjige o Tiffany ne bi nam se toliko sviđale kad bi bile samo zabavne. One zapravo dokazuju da knjige za mladež mogu i trebaju postavljati najvažnija pitanja o pojedincu i sudbini, baš kao i literatura za odrasle. Istančanim osjećajem za prikaz krajolika, dobrote i hrabrosti Pratchett pustolovine svojih likova pretvara u remek-djela!

"Zimnik" je treći naslov u ovoj uzbudljivoj seriji sa Svijeta Diska, punoj života i humora. U "Zimniku" Tiffany Cuka, vještica-početnica koja radi za zastrašujuću gospođicu Porobija, gledajući Mračni ples, prelazak iz ljeta u zimu, učini ono što još nitko nije i... uskoči u ples. U najstariju priču na svijetu. I privuče pažnju moćnog Zimnika. Dok posvuda pljušte pahulje s njezinim likom, može li se Tiffany nositi s posljedicama svojih postupaka? Mogu li joj pomoći bakica Vedrivosak i Nac Mac Feeglei – čovječuljci koji vole krast' i mlatit', a spremni su dati život za svoju vel'ku malu babuskaru?

Šefica kuhinje, vatrena Francuskinja Élise Philippe uistinu ima loš dan. Ne samo da su joj se srušili svi veliki planovi za otvaranje bistroa, već se u grad vratio i Sean O'Neil koji izgleda privlačnije nego ikad. Sjećanja na strastvenu noć prošloga ljeta ne izlaze Élise iz glave, ali ona itekako dobro zna da će Sean prije ili kasnije otići… opet. Što, uostalom, nije ni važno – nakon katastrofalnog svršetka svoje prve ozbiljne ljubavne veze, čvrsto je odlučila da ljubav na duge staze nije za nju… Kratki posjet Snježnom kristalu? Sean O'Neil radije bi si dobrovoljno sâm odstranio slijepo crijevo! U normalnim okolnostima, ni sva sila svijeta ambicioznog kirurga ne bi odvela u onu planinsku pustoš.

No zbog hitnog slučaja, on pristaje nakratko se vratiti i uhvatiti se u koštac s duhovima prošlosti i obitelji čija je očekivanja iznevjerio. Ondje ga dočekuje mnoštvo sjećanja… i Élise. Njezine su usne još uvijek meke i slasne poput kolačića madlena. Ali to ne znači da će se ponoviti ono što se među njima zbilo prošloga ljeta. Jedno, naime, Sean želi izbjeći pod svaku cijenu – dati se uhvatiti u mrežu i otupjeti u onoj divljini koju je nekoć zvao domom. Pa čak niti ako su Éliseini poljupci još uvijek čarobno neodoljivi poput Creme Burleea?

Posjeti Miss7.24sata.hr