Život prije interneta: Sjećaš li se ovih proizvoda koji su nas proganjali preko TV prodaje?

miss7
Vidi originalni članak
  • Prije eBaya, Amazona i Aliexpressa imali smo samo dobru staru TV prodaju u vrijeme kad je jedan poziv bio dovoljan da postanemo sretne vlasnice "najneobičnijih" proizvoda.
  • S malih ekrana su nam se smiješili sretnici čiji su noževi prolazili kroz metal, magične olovke uklanjale sve ogrebotine, a usisavači uklanjali i zadnje trunke prašine
  • Hairagami, Super krečko, Orbitrek i Kosmodisk su samo neki od proizvoda o čijem su posjedovanju maštale generacije gledatelja

Davno prije internetske kupovine imali smo TV prodaju. Svoj vrhunac ovaj oblik prodaje je doživio krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća. S malih ekrana su nam se tada smiješila sretna i zadovoljna lica korisnika koji su imali tu neizmjernu sreću ovaj proizvod koristiti prije nas. Gledali smo ih kako nožem u jednom potezu režu limenke, kako rade najrazličitije sokove na "svemirskim" sokovnicima te kako uspješno usisavaju i najsitnije komade prašine. Nagledali smo se i magičnih sprava za vježbanje, neprianjajućih tava, vrtnih crijeva s najdužim mlazovima, proizvoda za instant mršavljenje te sjekača koji su krumpire mogli oblikovati na sto načina. Brojni su artikli postali predmetom želja različitih generacija, a pojedine reklame se pamte sve do danas. Ovom prilikom odlučile smo zaviriti u nedaleku prošlost i prisjetiti se nekih od omiljenih proizvoda prikazanih na TV prodaji.

1. Hairagami

Hairagami, taj predmet žudnje svih djevojka i žena. Priznajem, obožavala sam reklame o ovoj magičnoj ukosnici koja je tvojoj kosi mogla podariti frizuru iz salona. I to ne jednu, već njih 20! Samo si ga trebala presaviti, postaviti na vrh kose, zarolati prema tjemenu i oblikovati prema vlastitim željama. 

 

 

 

Love&Sex Možeš li vjerovati da su ovi celebi (bili) zajedno?!

2. Vodene bojice duginih boja

Nedavno sam na Instagramu vidjele objavu fotografije ovog proizvoda uz koju je stajao opis - Iz rubrike neostvarenih snova. Oh, kako je samo istinita ova tvrda. Kao dijete žarko sam ga željela, ali je majka bila neumoljiva. Jesi li ti bila sretnica koja ga je posjedovala?

3. Super krečko

Super Krečko je bio samo jedan u soboslikarskih alata s kojima se bojanje zidova činilo tako jednostavnim. Uz to, ličenje zidova nikada nije izgledalo zabavnije. Moj osobni favorit su bili dodatni alati koji su omogućavali nanašanje boje na najnepristupačnija mjesta.

 

4. Orbitrek

Orbitrek je zasigurno najpoznatiji sobni bicikl na svijetu, a ujedno je jedan od najprodavanijih proizvoda TV prodaje u povijesti. Pojavio se u vremenu kad Instagram nije bio na vidiku pa su vježbači prikazani na njemu bili pravi fitness influenceri kojima smo se divili.

 

 

MODNI TRENDOVI Na Wishu smo pronašle ove sandale bez potplate, možeš li sebe zamisliti u njima?

5. Magični pojas za mršavljenje

Osim magičnih pojasa Dr. Levina za kojeg urbana legenda kaže da otklanja sve bolove, imali smo i magične pojave za mršavljenje. Prema reklami, mogli smo ih nesmetano nositi jer se nisu nazirali ispod odjeće, a zbog efekta saune topli su naše kilograme bez da smo se pomučili. Osim termo pojasa, popularni su bili i električni stimulatori mišića.

6. Space Bag

Kad smo kod magičnih predmeta iz svijeta prodaje, Space Bag je favorit bez premca. Pomogao nam je presložiti ormare, osigurao nam je veću uštedu prostora i omogućio prenošenje čitavog niza stvari u samo jednom koferu. Uistinu magičan proizvod. 

SAVJETI Zbogom, peglo! S ovih 6 trikova više nikad nećeš morati glačati

7. Kosmodisk

Zadnji na ovom popisu, ali nikako ne i posljednji. Kosmodisk, stvoren kako bi nam olakšao ukočenost i umanjio bol u leđima, bio je idealan pokln za naše bake i djedove. Dok se neki i danas kunu u njegovu učinkovitost, za druge je samo još jedna prijevara.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr