Prhke biskupske kapice s marmeladom, isprobaj ove kolačiće od - krumpira

Pinterest
Vidi originalni članak
  • Za Božić rado najradije grickamo kolačiće, neki su klasici, ali zašto ne isprobati i nešto novi 
  • Od krumpirova tijesta se također mogu spraviti ukusni božićni kolačići 
  • Donosimo recept za prhke biskupske kapice s marmeladom čiji izgled je vrlo atraktivan

Kad vrijeme postane hladnije, dani kraći, a božićno se vrijeme bliži, odjednom dobijemo želju za kolačićima, keksima, kolačima i sl. Miris cimeta, maslaca i klinčića dolazi do nas iz svakog kutka te nas poziva na slatke zalogaje. Neki su kolačiči klasici: vanilin kiflice, linzeri, londoneri, mađarica...  Ali jesi li ikada pekla kolačiće od prhkog tijesta od krumpira? Ako nisi, onda svakako isprobaj sljedeći recept za slatke biskupske kapice na nadjevom od marmelade. 

Mljac! Ako želiš nešto niskokalorično na svom blagdanskom stolu isprobaj ove zdrave kolačiće

Sastojci 

Za kolačiće (oko 25 komada): 

• 150 g krumpira 

• 60 g maslaca

• 2 jaja

• 50 g šećera

• 1 bio limun 

• 150 g brašna

• 1 žličica praška za pecivo 

• 1 mahuna vanilije (srž) 

• 1 prstohvat soli 

Za nadjev: 

• 250 g marmelade od ribiza

• 50 g šećera u prahu 

Za ukrašavanje: 

• grubi šećer

• 1 jaje

• 100 ml mlijeka 

miss kuha Božićni recept koji će svi obožavati: kolač s kandiranim bademima

Priprema 

1. Operi krumpir, oguli te fino naribaj. Pjenasto stuci maslac i šećer s pomoću miksera. 

2. Dodaj jedno jaje, naribani krumpir, srž vanilije i naribanu koru od limuna. 

3. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli te dodaj preostalim sastojcima. Oblikuj kuglu od tijesta, omotaj prozirnom folijom pa stavi na pola sata u hladnjak. 

4. Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te obloži dva lima papirom za pečenje. 

5. Za nadjev pomiješaj marmeladu od crnog ribiza i šećer u prahu. 

6. Ohlađeno tijesto podijeli u dvije porcije te izvaljaj na pobrašnjenoj površini na debljinu 3 mm. Izreži iz tijesta krugove promjera oko 6 cm (npr. s pomoću čaše). 

7. Na tijesto stavi malo marmelade pa preklopi na tri mjesta. Malo stisni prstima tijesto na sredini. 

8. Za ukrašavanje pomiješaj u posudi žumance s malo mlijeka, time premaži biskupske kapice pa ih pospi grubim šećerom. 

9. Peci kolačiće oko 12 minuta u zagrijanoj pećnici. Izvadi potom lim iz pećnice pa ostavi kapice da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. 

Posjeti Miss7.24sata.hr