Preukusni kolači s kremom od vanilije za samo 20 kuna! Imaju samo dva sastojka i začas su gotovi

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Jednostavan recept za ukusne božićne kolačiće postao je pravi viralan hit jer su za njegovu pripremu potrebna dva sastojka, a stajat će vas ukupno 20 kuna
  • Riječ je o drvcima od lisnatog tijesta i kreme od vanilije čija priprema ne iziskuje mnogo vremena, a izuzetno su ukusni

Božić je pred vratima, a vremena za uređenje doma i pripremu slastica je sve manje. Umjesto ispred pećnice, blagdane je puno zabavnije provesti uz obiteljski stol. Naravno, ako voliš pripremati kolače i tome posvetiti vrijeme to je sasvim u redu, no ovo je recept za one koji vole jednostavnu i brzu primjenu. Što je najbolje, sastoji se od smo dva sastojka i cijena njegove izrade ne mora proći više od 20 kuna.

Life&style Kad je nabolje početi peći kolače i kekse za Božić? Neke možeš pripremiti već sad!

U jednoj je australskoj Facebook grupi o roditeljstvu jedna je mama podijelila svoje ekspresno rješenje za brze i ukusne kolačiće,a njezina ideja ubrzo je naišla na odobrenje velikog djela članova grupe te se vrlo brzo proširila virtualnim svijetom. A kako i ne bi kada je zadovoljila četiri osnovna kriterija mnogih modernih kućanica: brzo je, jednostavno, jeftino i ima malo sastojaka.

Kako napraviti ove kolačiće?

Ono što vam je potrebno je lisnato tijesto i kupovna krema od vanilije. U domaćim dućanima cijena zamrznutog lisnatog tijesta kreće se oko 9 kuna, dok se cijene kreme za kolače od vanilije kreću oko 12 kuna. Jednostavnom računicom dolazimo do iznosa od samo 20 kuna! Zvuči sjajno, zar ne!?

Life&style Recept za pet! Jedno tijesto za pet različitih vrsta superukusnih blagdanskih kolačića

Priprema je također vrlo jednostavna. Nakon što se odmrzne tijesto, razvaljaj ga te kalupima u obliku božićnog drvca izreži prigodne komade. Potom ih postavi na lim za pečenje te peci do zlatno smeđe boje. Dok se tijesto peče, pomiješaj desertnu smjesu s mlijekom sve dok ne bude gusta i kremasta. Vanil kremu napravi prema uputama na ambalaži i njome spoji dva komada tijesta. Naravno, u pripremi možeš koristiti različite kalupe prigodne za božićno razdoblje. Po želji možeš dodatno ukrasiti kolač različitim dekoracijama i jestivim bojama.

Posjeti Miss7.24sata.hr