Pozovi prijateljice na druženje, vrijeme je da isprobate Frosé, ružičasti napitak od vina i jagoda

Instagam
Vidi originalni članak
  • Obožavaš li rosé i jagode, onda je pravo vrijeme da isprobaš Frosé
  • Ovo osvježavajuće piće pravi je hit na društvenim mrežama
  • Priprema je jednostavna, a mi donosimo super recept

Rado s tobom dijelimo recepte za pića koja odvajaju društvene mreže, a ovoga puta red je došao na Frosé. Pun naziv ovog koktela je Frozen Rosé, a kao što mu ime govori, riječ je o miješanom piću od smrznutog roséa u kojeg su dodani jagode i limunov sok. Krasi ga i upečatljiva ružičasta boja pa ne ćudi da je ovaj napitak u kratkom roku osvojio velik dio ženske publike.

Bar Primi u New Yorku zaslužan za izum ovog pića koje je u kratkom roku oduševilo ljude diljem SAD-a i premetnulo se u omiljen ljetni napitak. No, tko u ovim neizvjesnim vremenima ima vremena čekati ljeto! Sunce je stiglo te je pravi trenutak da pozovemo prijateljice i na terasi ili balkonu pripremimo pravo žensko druženje uz čašicu Froséa.

Vino Zaboravi rosé, narančasto vino novi je hit! Evo po čemu je toliko posebno

Priprema Froséa

Za pripravak ovog pića potrebna ti je: boca roséa po želji, 300 grama svježih jagoda, 50 grama šećera i sok od limuna.

U prvom koraku rosé trebaš izliti na limeni pladanj te ga staviti na hlađenje na minimalno šest sati. Jagode treba dobro oprati i očistiti te ih na pola sata namočiti u otopini šećera i vode koja se prethodno tri minute zagrijavala na štednjaku. Potom jagodama dodaj sleđeni rosé i nekoliko kapi svježeg limunovog soka te sve sastojke dobro izmiješaj u blenderu.

Po dovršetku pripreme Frosé možeš vratiti u hladnjak kako bi se ohladio za naknadno serviranje. U originalnom receptu dodana je i votka te postoji opcija da piće upotpuniš i ovim sastojkom. A kako cijela priprema izgleda, možeš provjeriti ovdje:

 

@itskrispin

Getting ready for summer #cocktailrecipes #frose #summer #summervibes #CreatorRevolution #fyp #learnontiktok

♬ Slumber Party (feat. Princess Nokia) - Ashnikko

Super savjet Siguran izbor! Ova pića ne uzrokuju mamurluk (ali, naravno, nemoj pretjerati!)

Posjeti Miss7.24sata.hr