Poslije Snickers Cheesecakea ne želimo pomisliti na nijedan drugi kolač, toliko je dobar...
- Uvijek smo raspoloženi za tortu koja oduševljava okusom, pogotovo ako postoji i neki twist
- Snickers Cheesecake je pun pogodak, a nije ni pretjerano kompliciran za izradu
- Pripremi se da će te svi pitati za recept koji ti donosimo u nastavku
- Pročitaj više: Baskijski 'zagorjeli' cheesecake svjetska je gastro zvijezda i tako lagan da dobro prija i nakon obilna jela
Ljubiteljica si čokoladice Snickers, a Cheesecake ti je vrhu liste slatkih prioriteta? Nisi usamljena, a oni odvažniji u eksperimentiranjima, ove dvije slastice spojili su u jednu i tako predstavili novu dimenziju slatkog savršenstva.
Ne pretjerano komplicirana za napraviti Snickers Cheesecake jedna je od one vrsti torti kod koje se uvijek traži komad više, a poslije imaš pune ruke posla u dijeljenju recepata. Ako si se već ispraksirala u pravljenju klasičnog Cheesecakea onda ove male modifikacije kod kolača neće biti nikakav problem.
Jednostavno neodoljiva, provjerena kombinacija okusa može zaživjeti i u tvojoj kuhinju. Vjerujemo kako za njezinu pripremu ne treba nikakav poseban povod, a recept već možeš otkriti u nastavku.
Sastojci:
Podloga
- 150 grama keksi za podlogu
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- Prstohvat soli
Punjenje:
- 900 grama krem sira
- 200 grama šećera u prahu
- 3 velika jaja
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- ¼ šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice brašna
- ¼ žličice soli
- 3/ šalice mliječne čokolade, rastopljene i lagano ohlađene
Preljev:
- 1/4 šalice preljeva od karamele
- Čokoladice Snickers, grubo sjeckani
- Slani kikiriki, grubo sjeckan
- U velikoj zdjeli pomiješaj zdrobljene kekse, rastopljeni maslac i sol. Pritisni smjesu na dno kalupa za pečenje torte i ne zaboravi napraviti i rubove
- Pomoću ručnog miksera ili u velikoj zdjeli pri samostojećem mikseru pomiješaj krem sir i šećer dok smjesa ne postane ujednačena. Dodaj jedno po jedno jaje pa umiješaj vaniliju i kiselo vrhnje. Dodaj brašno i sol te miksaj smjesu dok se sasvim ne sjedini
- Izvadi jednu šalicu smjese u zdjelu srednje veličine zatim polovinu ostatka smjese prelij preko podloge od keksa
- Dodaj otopljenu čokoladu u smjesu od sira koju si odvojila šalicom i promiješaj dok se sastojci ne povežu
- Čokoladnu smjesu od sira potom prelij preko smjese od sira lagano je umiješaj, a zatim preko svega prelij ostatak smjese od sira
- Dno kalupa za torte zamotaj u aluminijsku foliju te stavi u veću posudu za pečenje u koju ulij kipuću vodu tako da dosegne polovicu visine kalupa za torte.
- Peci na 180 stupnjeva oko sat i pol, zatim isključi toplinu i ostavi uz otvorena vrata pećnice da se torta ohladi
- Najbolje je ostaviti tortu da se ohladi preko noći, a zatim je premaži s preljevom od karamele te ukrasite grubo sjeckanim Snickersom i slanim kikirikijem