Podrijetlom je Talijanka zato Lady Gagi vjerujemo da njezin tajni sastojak čini bolognese savršenim

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Mnogi ljubomorno čuvaju tajne sastojke svojih recepta, ali ne i Lady Gaga
  • Popularna pjevačica talijanskog podrijetla otkrila je kojim to sastojkom oplemenjuje svoj umak bolognese
  • Ovaj dodatak odobravaju i kulinarski stručnjaci, a ubacili su i još koji savjet za što uspješniju primjenu

Recepte autentičnih talijanskih jela istinski gurmani platili bi u suhom zlatu. No, mnogo se debata vodi o tome koje sastojke ‘trpi’ originalna talijanska receptura, baš kao što je to slučaj sa špagetima bolognese. Raspredanja o tajnim sastojcima ne nedostaje, a puno se pričalo ide li u ovaj popularni umak crveno ili bijelo vino. Jedna od talijanskih kulinarskih akademija izričito je naglasila da kao dodatak ovom umaku jedino priznaje suho bijelo vino. Dok su Talijani poznati po svom vrlo ozbiljnom pristupu hrani, zanimljivu alternativu ponudila je Amerikanka talijanskog podrijetla Stefani Germanotta, poznatija kao Lady Gaga

miss kuha Recept za lagani i zdravi ručak: tjestenina s bolognese umakom od leće

Slavna pjevačica i glumica na svom je Instagram profilu napisala kako u svoj umak bolognese stavlja rosé

‘’Pravljenje večere s ljubavlju i uz začinjen talijanski umak. Volim se povezati sa svojom kulturom uz nekoga koga volim’’, napisala je  Lady Gaga na svome Instagram profilu i tako otkrila kako joj se u pripremi jela pridružio i dečko Michael Polansky.

Mnogi njezinim pratiteljima svidio se ovaj naputak pa su se naručili na večeru kod pjevačice, a drugi su je pozvali na zajedničko kuhanje. Neki su joj predložili da pokrene i svoj Vlog te zamolili da sasvim otkrije svoj tajni recept. 

Da je vjerna svojim talijanskim korijenima 34-godišnja pjevačica svojim je obožavateljima dala do znanja nekoliko puta. Fotografiju na kojoj kuha popularni talijanski umak objavila je i 2014., a prizore iz kuhinje dok sprema Bolognese baš kao njezina baka podijelila je 2015. godine. 

Pravi recept za bolognese Često kuhamo bolognese umak, no koliko on ima veze s pravim talijanskim receptom u koji ide i mlijeko?

Osim toga, da njezini napori u kuhinji nisu ostali tek na pokušaju potvrdila je i slavna kuharica Amy Hamilton koja je probala dva Gagina jela s tjesteninom. ‘’Izgleda da Lady Gaga nije samo legenda koja voli jesti hranu, tako je i prokleto spretna u kuhinji’’, rekla je za strane medije Amy. 

Primjedba slavne kuharice zapravo i ne čudi uz podatak da je Lady Gaga suvlasnica talijanskog restorana Joanne Trattoria u New Yorku sa svojim roditeljima, a tamo često i navrati. 

Izgleda kako Gagin savjet nije na odmet poslušati, a s tim se slažu i kulinarski stručnjaci koji savjetuju upotrebu roséa suhih nota, uz izbjegavanje rose slatkih i voćnih nota. Bolognese uz dodatak roséa možeš napraviti prema svom uobičajenom i provjerenom receptu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr