Pizza na jušno? Zvuči grozno, ali navodno je savršena hrana za utjehu, a i hit na druženjima
- Najbolje zabave često su one na kojima je hrana podjednako u fokusu kao i dobro društvo
- A ako neko jelo uspije osigurati ne samo pune tanjure nego i oduševljene komentare, onda je to pravi party na koji svaki organizator može biti ponosan!
- Ovdje na scenu stupa pizza juha, neobična varijanta omiljenog klasika, koja će oduševiti i najveće gurmane
Pizza u tekućem obliku? Da, dobro si pročitala! Ova pizza juha ima sve što treba savršenom comfort zalogaju za party: kremaste, začinjene rajčice, izdašno mljeveno meso, hrskavu papriku i puni okus talijanskih začina. Kombinira okus klasične pizze s milinom tople juhe - savršeno za dijeljenje i uživanje u hladnim danima koji su pred nama.
Sastojci za 4 porcije
• 500 g mljevenog mesa
• 1 glavica luka
• 1 crvena paprika
• 200 g šampinjona
• 400 g pasirane rajčice
• 300 ml juhe od povrća
• 200 ml vrhnja za kuhanje
• 350 g krem sira
• malo ulja za prženje
• origano, majčina dušica, ružmarin, mljevena paprika, malo čilija (po želji)
Priprema
1. Oguli luk pa nasitno nareži. Operi paprike te također nasitno nareži. Očisti i nareži gljive.
2. U većem loncu zagrij ulje te prži mljeveno meso dok ne postane mrvičasto. Dodaj luk i pirjaj dok ne postane proziran.
3. U lonac dodaj papriku i šampinjone te kratko poprži da malo dobiju boju.
4. Pasiranu rajčicu i povrtni temeljac ulij u lonac i dobro promiješaj. Dodaj vrhnje za kuhanje pa zakuhaj juhu.
5. Umiješaj krem sir u juhu dok se potpuno ne rastopi i juha postane fina kremasta. Začini origanom, majčinom dušicom, ružmarinom, mljevenom paprikom i prstohvatom čilija.
6. Kuhaj juhu na laganoj do srednje jakoj vatri oko 10 minuta da se okusi dobro sjedine i juha malo zgusne.
7. Pizza juhu posluži vruću. Posluži je uz svježi baguette ili hrskavu talijansku ciabattu – savršeno za namakanje!