Pizza na jušno? Zvuči grozno, ali navodno je savršena hrana za utjehu, a bit će i hit na partyjima

Unsplash / Amirali Mirhashe
Vidi originalni članak
  • Najbolje zabave često su one na kojima je hrana podjednako u fokusu kao i dobro društvo
  • A ako neko jelo uspije osigurati ne samo pune tanjure nego i oduševljene komentare, onda je to pravi party na koji svaki organizator može biti ponosan! 
  • Ovdje na scenu stupa pizza juha, neobična varijanta omiljenog klasika, koja će oduševiti i najveće gurmane 

Pizza u tekućem obliku? Da, dobro si pročitala! Ova pizza juha ima sve što treba savršenom comfort zalogaju za party: kremaste, začinjene rajčice, izdašno mljeveno meso, hrskavu papriku i puni okus talijanskih začina. Kombinira okus klasične pizze s milinom tople juhe - savršeno za dijeljenje i uživanje u hladnim danima koji su pred nama.

Sastojci za 4 porcije

• 500 g mljevenog mesa

• 1 glavica luka

• 1 crvena paprika

• 200 g šampinjona

• 400 g pasirane rajčice

• 300 ml juhe od povrća

• 200 ml vrhnja za kuhanje

• 350 g krem sira

• malo ulja za prženje

• origano, majčina dušica, ružmarin, mljevena paprika, malo čilija (po želji)

Life&style Kad bi božićni blagdani imali okus, bili bi kao ovaj tiramisu s jabukama

Priprema

1. Oguli luk pa nasitno nareži. Operi paprike te također nasitno nareži. Očisti i nareži gljive.

2. U većem loncu zagrij ulje te prži mljeveno meso dok ne postane mrvičasto. Dodaj luk i pirjaj dok ne postane proziran.

3. U lonac dodaj papriku i šampinjone te kratko poprži da malo dobiju boju.

4. Pasiranu rajčicu i povrtni temeljac ulij u lonac i dobro promiješaj. Dodaj vrhnje za kuhanje pa zakuhaj juhu.

5. Umiješaj krem sir u juhu dok se potpuno ne rastopi i juha postane fina kremasta. Začini origanom, majčinom dušicom, ružmarinom, mljevenom paprikom i prstohvatom čilija.

6. Kuhaj juhu na laganoj do srednje jakoj vatri oko 10 minuta da se okusi dobro sjedine i juha malo zgusne.

7. Pizza juhu posluži vruću. Posluži je uz svježi baguette ili hrskavu talijansku ciabattu – savršeno za namakanje!

Life&style Uz recept Jamieja Olivera, juhu od bundeve će obožavati i oni koji je ne vole

Posjeti Miss7.24sata.hr