Pet uobičajenih kuhinjskih predmeta koji ti nisu potrebni - a mogu biti puko bacanje novca
- Kuhinjski alati i uređaji mogu biti izuzetno uzbudljivi za posjedovanje, a nove mogućnosti otvaraju se u svakom trenutku
- Oni također mogu biti nepotrebni, jer preobilje alata zauzima nepotrebno puno dragocjenog mjesto u kuhinjskom ormaru i ili ladicama
- Ovih 5 kuhinjskih predmeta uglavnom nikada ne trebaš
Neki kuhinjski uređaji jednostavno ti nisu potrebni i samo dupliciraju funkciju već postojećih i često korištenih kućanskih aparata. Zbog njih kuhinja često može izgledati pretrpano i kaotično. Pogledaj o kojim se to stvarima radi…
1. Previše šalica
Što se tiče nereda u kuhinji, šalice za čaj i kavu glavni su osumnjičenici. Često godinama sakupljana, pretjerana kolekcija šalica može utjecati na količinu kuhinjskog prostora za pohranu koji imaš na raspolaganju.
Dodijeli šalicu svakom pojedincu u svom kućanstvu, a ostalo raščisti.
2. Posebno stakleno posuđe
Ako imaš ograničen prostor u ormaru, pojednostavni svoj izbor staklenog posuđa kako bi prihvatila pića u kojima najviše uživaš. Premda bi moglo biti lijepo imati namjenske čaše za šampanjac, posebne čaše za crno i bijelo vino, pehare i ostalo stakleno posuđe, ponekad to prostor jednostavno ne dopušta - zato nemoj forsirati.
3. Neiskorišteni uređaji
Premda se stroj za izradu tjestenine, aparat za izradu kruha ili za vafle može činiti impresivnim, osim ako nisi nadobudni sous chef ili se redovito zabavljaš kuhajući kod kuće, velika je vjerojatnost da ćeš ove uređaje upotrijebiti samo jednom prije nego što se sakriju na stražnjem dijelu ormarića. Upozorena si.
4. Neprozirne posude za hranu
Tupperware je tata-mata za pohranu hrane još od 1946. godine - kad ga je hermetički zatvoreni poklopac izdvojio od suparnika. Održao je vodeću ulogu u industriji s rješenjima prilagođenim mikrovalnim pećnicama, ekološki je osviješten i štedi vrijeme.
Međutim, hrana pohranjena u neprozirnim verzijama lako se zaboravlja. Preporučuju se uvijek prozirne verzije.
5. Neprijanjajuće posuđe
Lako se čisti i često je lagano za nošenje pa lako shvatiti zašto je neljepljivo posuđe omiljeno u kuhinji. Nažalost, zabilježeno je da teflonski premaz koji sprječava da se hrana lijepi može ispuštati otrovne pare kada se zagrije iznad 260 stupnjeva. Premda su štetni učinci mali, najbolje je biti oprezan pri odabiru sljedeće tave.