Palačinke à la cimet rolice? Jednostavnije su za pripremiti, a nitko im ne može odoljeti

Instagram @estrella_athens Palačinke kao cimet rolice
Vidi originalni članak
  • Voliš fina mirisna peciva s cimetom? A voliš i palačinke? Što kažeš na oba omiljena deserta u jednom?
  • Ove fine i sočne palačinke s aromatičnim cimetom i ukusnim preljevom jednostavno su neodoljive 
  • Spravljaju se jednostavno, a na kraju im još možeš, po želji, dodati šlag, sladoled, čokoladni ili voćni preljev… 

Ne moraš čekati popodnevnu kavu kako bi uživala u neodoljivom, slatkom mirisu cimeta na desertu. Naime ove palačinke s cimetom možeš pojesti kao ukusan doručak. Oduševit će i ljubitelje palačinki, kao i ljubitelje cimet rolica. Sočne su, fine, aromatične, mirisne… imaju sve što savršeni desert treba imati. A ako ti je glazura od krem sira prekomplicirana, ove su palačinke također izvrsne s malo pekmeza.

Recept: Palačinke à la cimet rolice

Sastojci za palačinke:

• 250 g brašna
• 2 žlice šećera
• 1/2 žličice soli
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 jaja
• 550 ml mlaćenice
• 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Za preljev od cimeta: 

• 6 žlica smeđeg šećera
• 1/2 žlice mljevenog cimeta
• 4 žlice maslaca, otopljenog

Za preljev od krem sira

• 60 g krem sira, sobne temperature:
• 4 žlice omekšanog maslaca
• 80 g šećera u prahu
• 1 žličica ekstrakta vanilije

Life&style Domaća majoneza bez ulja: jedemo ju bez grižnje savjesti, čak pomaže i kod mršavljenja. Idealno za blagdane!

Priprema Palačinki à la cimet rolice

1. Prvo napravi preljev od cimeta i šećera: otopi maslac, ostavi da se kratko ohladi i zatim ga miješaj s cimetom i smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Kako bi preciznije nanijela preljev na palačinke, stavi ga u vrećicu za ukrašavanje s tankim nastavkom. 

2. Pomiješaj brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. U posebnoj posudi umuti mokre sastojke: jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanilije. Zatim postupno pomiješaj suhe sastojke sa smjesom od mlaćenice te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.

3. Zagrij malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Zatim u tavu dodaj oko pola kutlače po palačinki. Koristeći preljev s cimetom, nacrtaj tipičan uzorak rolice s cimetom izravno na još mokro tijesto.

4. Čim palačinka dobije mjehuriće, možeš je okrenuti. Prži dok ne porumeni s obje strane te ostavi sa strane.

5. Palačinke posluži dok su još tople sa slatkim preljevom. Za preljev pomiješaj meki maslac, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Dobar tek!

Life&style Hrskava, pikantna salata od riže i tune hit je na Tiktoku, jednostavno je neodoljiva

Posjeti Miss7.24sata.hr