Palačinke à la cimet rolice? Jednostavnije su za pripremiti, a nitko im ne može odoljeti
- Voliš fina mirisna peciva s cimetom? A voliš i palačinke? Što kažeš na oba omiljena deserta u jednom?
- Ove fine i sočne palačinke s aromatičnim cimetom i ukusnim preljevom jednostavno su neodoljive
- Spravljaju se jednostavno, a na kraju im još možeš, po želji, dodati šlag, sladoled, čokoladni ili voćni preljev…
Ne moraš čekati popodnevnu kavu kako bi uživala u neodoljivom, slatkom mirisu cimeta na desertu. Naime ove palačinke s cimetom možeš pojesti kao ukusan doručak. Oduševit će i ljubitelje palačinki, kao i ljubitelje cimet rolica. Sočne su, fine, aromatične, mirisne… imaju sve što savršeni desert treba imati. A ako ti je glazura od krem sira prekomplicirana, ove su palačinke također izvrsne s malo pekmeza.
Recept: Palačinke à la cimet rolice
Sastojci za palačinke:
• 250 g brašna
• 2 žlice šećera
• 1/2 žličice soli
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 jaja
• 550 ml mlaćenice
• 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Za preljev od cimeta:
• 6 žlica smeđeg šećera
• 1/2 žlice mljevenog cimeta
• 4 žlice maslaca, otopljenog
Za preljev od krem sira
• 60 g krem sira, sobne temperature:
• 4 žlice omekšanog maslaca
• 80 g šećera u prahu
• 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema Palačinki à la cimet rolice
1. Prvo napravi preljev od cimeta i šećera: otopi maslac, ostavi da se kratko ohladi i zatim ga miješaj s cimetom i smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Kako bi preciznije nanijela preljev na palačinke, stavi ga u vrećicu za ukrašavanje s tankim nastavkom.
2. Pomiješaj brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. U posebnoj posudi umuti mokre sastojke: jaja, mlaćenicu i ekstrakt vanilije. Zatim postupno pomiješaj suhe sastojke sa smjesom od mlaćenice te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.
3. Zagrij malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Zatim u tavu dodaj oko pola kutlače po palačinki. Koristeći preljev s cimetom, nacrtaj tipičan uzorak rolice s cimetom izravno na još mokro tijesto.
4. Čim palačinka dobije mjehuriće, možeš je okrenuti. Prži dok ne porumeni s obje strane te ostavi sa strane.
5. Palačinke posluži dok su još tople sa slatkim preljevom. Za preljev pomiješaj meki maslac, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Dobar tek!