Ovu čokoladnu tortu s maslinovim uljem obožava i Kylie Jenner, a super jednostavno ju je napraviti

Instagram @sugaretal
Vidi originalni članak
  • Zbog svojih je sastojaka čokoladna torta s maslinovim uljem jedna od najzdravijih slastica
  • Popularnost joj je naglo narasla nakon što je Kylie Jenner podijelila TikTok s ovim desertom u glavnoj ulozi
  • Osim što je zdravija od drugih čokoladnih torti, super je jednostavna za pripremu

Priznajemo, teško ćemo odoljeti čokoladi u bilo kojem obliku, a posebno čokoladnoj torti, no ono što im često zna biti mana je što su nerijetko teške, vrlo zasitne i za ukus mnogih preslatke pa nas je oduševio recept za varijantu koja je daleko od preslatke i koja je k tome super jednostavna za pripremu. Čokoladnu tortu s maslinovim uljem obožava i Kylie Jenner, velika je vjerojatnost da sve potrebne sastojke za nju već imamo u svojoj kuhinji, a njezina priprema iziskuje minimum napora i vremena.

Kao što joj i samo ime kaže, maslinovo ulje jedan je od glavnih sastojaka i koristi se umjesto maslaca ili neke druge masnoće, a budući je tekuće, kompletna priprema torte svedena je na jednu zdjelu u kojoj se bez puno muke pomiješaju svi sastojci. Neki znaju prema vlastitim preferencijama teksture u priču dodati mlijeko ili jogurt, no važno je naglasiti da prema osnovnom receptu za time nema potrebe. Također, budući je varijanta čokoladne torte s malinovim uljem poznata kao mediteranski desert koji nije pretjerano sladak, najbolje funkcionira bez teških i slatkih glazura, uz eventualno malo posipanja šećerom u prahu i dodavanje bobičastog voća na vrh, a evo i kako je pripremiti.

Life&style Savršen je trenutak za zdrave kolačiće od badema s čokoladom koji se ne peku

Sastojci

  • 70 g kakaa
  • vruća kava ili espresso
  • 180 ml maslinovog ulja
  • vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
  • 3 veća jaja
  • 165 g brašna
  • 195 g šećera
  • 1 žličica soli
  • prašak za pecivo

Life&style Najslađe karnevalske slastice: Evo gdje se u Zagrebu i Splitu jedu najbolje krafne

Priprema

1. Potrebno je zagrijati pećnicu na 180°C te namastiti kalup za pečenje.

2. U svježe skuhanu kakvu ili espresso doda se kakao i miješa sve dok se ne razbiju sve grudice.

3. U većoj zdjeli potrebno je izmiješati jaja i šećer te zatim dodati maslinovo ulje, vanilin šećer ili ekstrakt vanilije (jednu žličicu) i kavu. Nakon što se sve dobro izmiješa, prosije se i umiješa brašno, prašak za pecivo i sol.

4. Smjesu se izlije u kalup za pečenje i peče otprilike 40 minuta, a prije no što se tortu izvadi iz kalupa, potrebno ju je pustiti da se ohladi dvadesetak minuta.

5. Ohlađenu tortu po želji se može posuti šećerom u prahu te ukrasiti bobičastim voćem ili drugim dekoracijama.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr