3 prekrasna wellnes resorta, na svega nekoliko sati vožnje izvan Hrvatske

Gellert Baths Budapest, Facebook Foto: Patrick Robert Doyle, Unsplash
Vidi originalni članak
  • Sa zimovanjem još nismo završili, a proljetni su praznici pred vratima - kamo pobjeći na dan, dva?
  • I dok more imamo "kod kuće", ovo je doba možda vrijeme za istražiti neka mjesta izvan Hrvatske na kojima još niste bili
  • Red kupanja, red masaže, red istraživanja lokacija, to je što predlažemo

Ako nisi zaljubljenica u snijeg i skijaške staze, druga tipična opcija za zimski i proljetni odmor je svakako neko brčkanje na toplome. I pritom ne mislimo na Sejšele... Makar se čini da maji Šuput tamo nije bilo loše pred tjedan, dva... Jedna od ugodnih zimskih opcija je i odmor u nekom od spa resorta u koje smo može skoknuti na dva, tri dana pa je poželjno da nisu predaleko.

Od raznolikih sadržaja bazena, masaža, parnih kupelji i beauty tretmana, pa sve do uživanja u pogledu na krajolik s udobnih ležaljki, sve to nude spa resorti. Ako odmaranje u nekom resortu želiš spojiti s putovanjem izvan granica Hrvatske i time proširiti svoje vidike posjećujući kao turist neki novi kraj, onda su ovi prijedlozi definitivno za tebe. Susjedna Slovenija, Mađarska, Italija pa onda i Austrija ovisno što ti je najbliže, nude predivne opcije od kojih nam i ovako, pri razgledavanju fotografija zastane dah. 

Life&style Atlantis The Royal: U Dubaiju se otvara najluksuzniji resort na svijetu, zavirili smo u tu raskoš

Terme Gellért, Budimpešta, Mađarska

Ideja o odlasku u spa resort u Mađarsku, možda nije prva koje bi nekome pala na pamet, međutim Budimpešta nije na kraju svijeta posebice ako živite u Zagrebu, Osijeku ili negdje između, a osim u vizirama i restoranima ovog predivnog grada, jednako se uživa i u njihovim termama Gellért, koje svakog ljubitelja arhitekture ostavlja bez daha. Vrhunski primjer secesijske arhitekture, njegovi jedinstveni prostori i uzbudljive boje, oduševit će na prvu. 

 

Orhidelia Wellness, Terme Olimia Podčetrtek, Slovenija

Definitivno najbliža zemlja za odlazak u spa oazu je Slovenija. Arhitektura Orhidelia resorta u sklopu Terma Olimia stopljena je s prirodom kojoj se u potpunosti prilagođava i uklapa se u tamošnji okoliš. 

Wellness Orhidelia je prije više od deset godina otvorio vrata u svijet termalnih užitaka, više je puta izabran za Naj wellnes, a gostima nudi unutarnji mir doj dočaravaju, ali i potiču ljubičasta boje kojima je wellnes, ali i bazeni osvjetljen i miris okolnih borova. Kad se u pomiješaju crvena boja energije i plava boja duhovnosti, nastaje ljubičasta koja uravnotežuje um i emocije, kažu. Moć gejzira ili tok spore rijeke, čarobna svjetlosna jama, podvodna glazba, masažne ležaljke i gutljaj vina u vodenom baru Amita. Tko bi odolio?

Life&style Kućica na drvetu pokraj Plitvica, s pogledom na šumu prekrivenu snijegom vrlo je romantična

Bio hotel Stanglwirt, Austrija

Na otprilike pet sati od Zagreba pored mnogima omiljene skijaške destinacije Kitzbühel, smjestio se ovaj predivni hotel nerijetko naslovljen i kao naljepši spa resort u Austriji. Građen je kao skupina malih koliba unutar kojih su brojni spa sadržaji. Boraviti u ovom hotelu tijekom zimskih mjeseci definitivno je priča za sebe. 

U spa centru s 5 zvjezdica ovog odmarališta s vlastitom organskom farmom, opuštanje je glavni prioritet: tretmani u Green Spa Resortu, kompleks sauna Stanglwirt, gdje možete birati između čak 5 sauna i 3 parne kupelji, energetski učinak vode u vodenim svjetovima ili punjenje baterija u zoni za opuštanje Oasis of Stillness.

Life&style Ideja za win-win putovanje: mjesto gdje se djeca zabavljaju, a roditelji uživaju

Posjeti Miss7.24sata.hr