Ovo su najveći make up trendovi za 2018.

Fenty Beauty
Pitaš se što ćemo nositi tijekom ove godine? Sve možemo sročiti u jednu riječ: odvažno!
Vidi originalni članak

Tek što smo se navikli na make up novotarije, dolazi nova godina i nova sezona u kojoj su pravila sasvim izmijenjena. Srećom, ove godine vidimo ponavljanja, i to na nekim od zahtjevnijih trendova poput boja ili korištenja ruža po čitavom licu. Hej, nitko nije rekao da je ljepota i nužno praktična! Ipak, usudimo se reći da se i ove sezone može pronaći za svakoga ponešto, a s druge strane, možda te kupi i jedan od ovih odvažnih lookova i tako sasvim izmijeni tvoju ustajalu i možda već dosadnu beauty rutinu. 

1. Odvažan tuš

Pomalo napasan i neodoljivo crni tuš za oči jedan je od najvećih trendova godine, što se svojevrsno nastavlja iz prethodne sezone, ali ovaj puta je on veći i obilniji. Vraća se i tzv. kleopatra tuš koji obrubljuje oči i daje im egzotičnu zakrivljenost - iako pripazi, takav tuš može nerijetko vizualno smanjiti pogled, ali i približiti oči.

2. Ruž po cijelom licu

Korištenje ruža kao idealne teksture nastavlja se kao trend u vidu korištenja kremastih i uljnih tekstura protiv vrlo popularnog praha ili kamena. Najdraža tekstura ruževa za "slikanje" po licu je shine ili, čak idealno, satin s kojim se može lijepo sjenčati, a na koži ne izgleda previše masno. Umjesto da ruž koristiš samo kao ruž, stavi ga i na kapke i obraze, može istovremeno glumiti i rumenilo i highlighter. 

3. Boje, s ljubičastom na tronu

Boje su jedan od većih i neočekivanijih prošlogodišnjih trendova, koji se nastavljaju i na ovu godinu, i to u svim duginim bojama! Ipak, najpopularnija će biti tzv. ultra violet, boja godine, koja se opisuje kao zamišljena i provokativna ljubičasta, a svima nam je dala asocijaciju na ljubljeni galaxy. Ona će zaista izgledati fascinantno dobro na očima i usnama, ali čak i obrazima za što se Rihanna uz Fenty Beauty pobrinula još ove jeseni uz svoje Match Stix - žena je stvarno trendsetter!

 

MAKE UP 5 ruževa koji će dominirati 2018.

4. Glitter

I to glitter na entu! Ove sezone to nisu samo sitne šljokice već i lijepljenje kamenčića, kristalića, pa čak i šljokica za odjeću na određena područja na licu. Najpopularniji odabir će svakako biti sitni glitter preko cijeloga kapka kao jedini make up akcent na licu, napasne (i pomalo nepraktične!) glitter trepavice i lijepljenje kristala na kapak i oko očiju. Sve što trebaš je ljepilo za umjetne trepavice i malo strpljenja.

5. Zlato

Još jedna Rihannina novotarija, točnije highlighter "Trophy Wife", zaslužan je za ovaj trend. Izrazito žuto zlatni pigment sada je dobrodošao na svim dijelovima lica, čak i kada naprasito odskače od tona kože. On jednostavno viče "kraljica sam"!

6. Sjajno, čak glossy lice

I ovaj trend se nastavlja! Korištenje tekstura za postizanje sjaja i davanje licu dimenzije na taj način, apsolutno je jedan od najdražih trendova poznatih vizažista. Ključ je u korištenju balzama, krema i ulja, koji se stavljaju na "highlight" točke lica samostalno ili preko highlightera u kamenu/prahu. Tako naša koža dobiva jedan siroviji sjaj koji asocira na golu kožu i kakvu fizičku aktivnost - i da, izgleda jako seksi. 

 

KOSA Najveći trendovi u kosi za 2018.

7. Metalik make up

Ovoga trenda smo se već malo zasitili jer je brzo postao ultra komercijalan, a s druge strane, rijetko je tko u stvari stvorio kvalitetan proizvod metalik sjaja - izuzevši lakove za nokte. Metalik make up zadržava se na usnama, ovaj put nešto suptilnije, primjerice u obliku dobrog metalik sjajila za usne ili kakvog sjenila. 

8. Crveni highlighter 

Možda nije viđen na pistama, ali vidi vraga - i njega je Rihanna najavila! Crveni highlighter je svakako jedan od pomaknutih verzija, ali radi svog toploga sjaja koži daje lijepi prirodan izgled, umjesto da je jednostavno čudan, kao što je slučaj s primjerice plavim highlighterom. Ovaj ton highlightera neupitno je prekrasan i vrlo prirodan odabir za djevojke tamnije puti, dok ostali s njim trebaju umjereno!

Posjeti Miss7.24sata.hr