Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje

Instagram @sweetkitchencooking Foto: Instagram @sweetkitchencooking
Vidi originalni članak

Čokoladna torta može biti jako dobra ili može biti samo 'u redu'. Vjerujemo kako se nikada ne bi trebala zadovoljiti sa 'u redu' čokoladnom tortom i vjerujemo da se slažeš s time. Ovaj ukusni recept za čokoladnu tortu najpopularniji je čokoladni recept (sa više od 180 recenzija i brojnim klikovima odobravanja) svih vremena na stranici www.thespruceeats.com posvećenoj hrani i kuhanju.

Ono što, osim fenomenalnog okusa, krasi ovu tortu, jest činjenica da je jednostavna, kako u pogledu sastojaka, alata te uputa. Sastojci (brašno, šećer, itd.) uobičajeni su u smočnici, potrebni alati (zdjele, ručni mikser itd.) su standardni, a koraci koje je lako slijediti rezultirat će božanstvenom čokoladnom slasticom. 

Life&style Ovaj kolač zovu Crni užitak i ime je sasvim opravdano: puno je ovdje čokolade i puno užitka

Premda recept zahtijeva izradu glazure, torta je i bez nje divna. Neki recenzenti napisali su da je torta ukusna i s glazurom od vanilije. Čak je i kupovni preljev dobra opcija ako nemaš vremena za spravljanje domaće glazure. Možeš i u tijesto prije pečenja staviti male komadiće čokolade, nasjeckane orašaste plodove, pa čak i prženi naribani kokos. Kolač možeš poslužiti i sa svježim voćem ili kuglicom sladoleda od vanilije. Uglavnom, možeš se igrati sa okusima i raznim kombinacijama…

Sastojci za najfiniji čokoladni kolač

Tijesto za čokoladni kolač:

• 300 g šećera

• 120 g maslaca, omekšanog

• 3/4 žličice soli

• 2 žličice ekstrakta vanilije

• 1 žličica sode bikarbone

• 1/4 žličice praška za pecivo

• 65 g nezaslađenog kakaa u prahu

• 3 jaja

• 155 g višenamjenskog brašna

• 177 ml mlijeka 

Za čokoladnu glazuru:

• 225 g šećera u prahu

• 6 žlica maslaca

• 25 g nezaslađenog kakaa u prahu

• 60 ml mlijeka

Life&style Zdrave američke palačinke još su finije od klasičnih američkih palačinki kakve obožavamo. Imamo 3 recepta

Najfiniji čokoladni kolač - priprema:

1. Zagrij pećnicu 180 stupnjeva. Namasti i pobrašni kalup za kruh veličine oko 22 x 12 x 7 cm.

2. Ručnim mikserom miksaj šećer i maslac dok se dobro ne sjedine.

3. Dalje miksaj mikserom na niskoj brzini te dodaj sol, ekstrakt vanilije, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i kakao prah. Miksaj dok se ne sjedini.

4. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

5. Dodaj oko 1/3 brašna i 1/2 mlijeka i miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini.

6. Dodaj još 1/3 brašna i preostalo mlijeko i dobro promiješaj.

7. Dodaj preostalo brašno i sjedini sve sastojke.

8. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i ravnomjerno raspodijeli.

9. Peci 60 do 65 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ostavi da se hladi u kalupu na rešetki oko 10 minuta.

10. Pažljivo izvadi kolač iz kalupa i potpuno ga ohladi na rešetki.

Čokoladna glazura:

1. Prosij šećer u prahu u zdjelu i ostavi sa strane.

2. U loncu na laganoj vatri otopi maslac.

3. Umuti kakao prah i mlijeko te nastaviti kuhati i miješati dok se ne zgusne.

4. Čokoladnu smjesu makni s vatre i umiješaj šećer u prahu. Razrijedi s još malo mlijeka ako je potrebno, ili dodaj više šećera u prahu ako želiš gušću glazuru.

5. Kolač premaži čokoladnom glazurom ili glazurom po želji.

Life&style Maja Jalšovec, tiktokerica i Gastro zvijezda, podijelila je recept za muffine od limuna od maka

Posjeti Miss7.24sata.hr